Potrivit meteorologilor de la accuweather.com, iarna pare să vină devreme decât ne-am fi așteptat, deoarece primele temperaturi cu minus pe timpul nopții se înregistrează la finalul lunii noiembrie 2019, ultima lună de toamnă.

Vreme va fi anormal de caldă la final de octombrie, pentru ca din noiembrie să revină ploile.
Totuși, iarna 2019 își va intra în drepturi în luna decembrie, încă de la început. Reamintim că, despre iarna anului trecut s-a discutat mult, ca fiind una dintre cele mai grele din ultimii ani

Meteorologii avertizează că iarna vine mai devreme în ţara noastră. Și în Europa temperaturile vor scădea cu mult sub temperatura de îngheț. Potrivit prognozei avansate, iarna în perioada ianuarie-februarie 2020 ar putea fi cea de-a șaptea cea mai rece iarnă din ultimii 30 de ani. Specialiştii prezic că iarna care urnează va fi mai grea decât cea din 2018.

Citeste si: România, lovită de un ciclon! Alertă ANM. Prognoză meteo terifiantă

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: METEO: un val de aer polar se îndreaptă către România. Cât timp ne mai bucurăm de vremea neobișnuit de caldă

Vortexul polar trece prin schimbări radicale din cauza verii călduroase din Antarctica și toamnei friguroase din Siberia.

Cel mai probabil, vom avea parte de o iarnă intensă, care se va extinde chiar până în martie.

Iarna vine mai devreme în România! Vortexul polar va aduce ninsori abundente

Din a doua jumătate a lunii noiembrie, temperaturile vor începe să scadă. Dacă până la mijlocul lunii noiembrie vom avea parte de temperaturi normale și vreme caldă, ulterior vom începe să resimțim tot mai mult frigul.

 Meteorologii anunță ploi abundente în regiunile intracarpatice. Tot atunci, temperaturile nocturne vor scădea sub valoarea zero.

Meteorologii europeni vorbesc despre faptul că vom avea parte de o iarnă aspră, din cauza vortexului polar. Totuși, iarna își va intra cu adevărat în drepturi abia în luna ianuarie, atunci când meteorologii anunță temperaturi extrem de scăzute, conform Antena 3.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si