Șeful Deparatmentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, va fi audiat, astăzi, în dosarul Colectiv, relatează realitatea.net.

La patru ani de la cea mai mare tragedie postdecembristă, procurorii încă investighează modul în care au fost tratate victimele în spitale și de ce transferurile în străinătate s-au făcut cu mare întârziere, atunci când victimele erau deja infectate cu bacteriile din spitalele românești.

La dosarul de la Parchetul General au fost 8 inculpaţi: cei trei patroni ai Clubului Colectiv, trei artificieri şi două societăţi comerciale (Colectiv Club SRL şi Golden Ideas Fireworks Artists SRL).

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Dosarul a parcurs paşi puţini şi îngreunaţi: iniţial s-a început judecata lui la Judecătoria Sectorului 4, unde vreme de câteva termene bune s-a discutat strict pe competenţa instanţei.

În dosarul Colectiv, au mai fost trimişi în judecată şi pompierii Antonina Radu şi George Petrică Matei, acuzaţi că ştiau că acel club funcţionează fără autorizaţii de securitate la incendii şi au ignorat acest lucru. La primul termen de la Tribunalul Militar, instanţa care a primit dosarul pompierilor, judecătorii au decis la finele lunii decembrie 2017 să înainteze această cauză Tribunalului Bucureşti, pentru a se discuta reunirea cu cealaltă,

aflată deja pe rolul instanţei civile.

Citeste si: CTP, atac devastator: ”Băieţii ăştia dau dovadă de capsomanie!”

Citeste si: Mario Iorgulescu nu s-a prezentat la procesul în care este judecat pentru sechestrare! Fiul șefului LPF riscă închisoarea! Ce s-a întâmplat la al doilea termen

La rândul lui, Cristian Popescu Piedone, fost primar al Sectorului 4, a fost trimis în judecată în mai 2016 pentru două infracţiuni de abuz în serviciu cauzând vătămarea intereselor legitime ale unor persoane fizice.

Toate cele trei cauze se află într-un singur dosar, cel de la Tribunalul Bucureşti. De la aproape patru ani de la trimiterea în judecată a cauzei, nu au fost însă înregistrate progrese în dosar.

Potrivit Parchetului General, în dosar s-au constituit părţi civile 139 de persoane, 11 spitale şi cinci instituţii. În prezent, inculpaţii sunt sub control judiciar. În urma incendiului au murit 64 de tineri, iar un alt tânăr a murit la aproape doi ani de la tragedie. De asemenea, zeci de persoane încă se află sub tratament pentru a-şi îngriji rănile.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si