Daca iti doresti ca somnul tau sa fie si mai odihnitor, poti adauga o componenta adiacenta, mai exact un topper. Acest produs este benefic pentru ca ajuta la reglarea temperaturii corpului si, in plus, prelungeste cu pana la doi ani momentul de inlocuire al saltelei. Din fericire, pe piata exista toppere de orice dimensiune, pentru orice saltea, asa ca nu o sa iti fie greu sa gasesti produsul potrivit pentru tine.

Iata mai jos cateva detalii care te vor ajuta sa alegi cel mai bun topper pentru a avea un somn odihnitor:

Ce este un topper

Nu confunda un topper cu o husa pentru saltea. Dupa cum sugereaza si numele sau, un topper se pozitioneaza peste saltea. Acest produs are de la 2 cm inaltime- pana la 10 cm inaltime, insa este mai flexibil si mai subtire decat o protectie de saltea si are rolul de a proteja salteaua si de a iti oferi un plus de confort in timpul somnului.

Care este rolul topper-ului

In primul rand, un topper prelungeste viata saltelei prin reducerea presiunii asupra arcurilor.

De asemenea, in cazul in care salteaua ta este uzata si si-a pierdut suportul de amortizare, topper-ul iti confera confort. In plus, in cazul in care salteaua ta este un pic prea ferma pentru nevoile tale, un topper va actiona ca o perna si va face salteaua sa fie mai moale si mai confortabila.

Mai mult decat atat, un topper este conceput in asa fel incat sa previna patrunderea lichidelor, alergenilor si acarienilor in saltea.

Tipuri de topper

Alegerea celui mai potrivit tip de topper pentru tine poate fi o sarcina dificila. Iata care sunt cele mai populare tipuri:

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Topper din latex: Latexul natural este obtinut dintr-un lichid produs de arborele de cauciuc. Intr-adevar, pe piata exsta si produse din latex sintetic, asa ca – recomandat este sa cumperi de la comercianti de incredere.

Topper-ul din latex ofera suport in timpul somnului, insa el nu este potrivit pentru cei care prefera un pat mai moale. In plus, daca ai probleme din cauza alergiilor, ideal este sa eviti acest produs din latex.

Acesta este mai ferm decat saltelele din spuma de memorie, fiind ideal pentru cei care sufera de artrita. Cel mai important aspect al acestui produs din latex este acela ca nu transmite miscare; mai exact, dacă partenerul tau se misca in pat in timpul somnului, nu vei fi deranjat.

Topper din spuma de memorie: Topperele din spuma de memorie sunt foarte populare pentru ca se confectioneaza in numeroase grosimi si densitati si ofera o amortizare excelenta, cat si suport in timpul somnului. Ele sunt confortabile, dar si moi si reduc presiunea asupra articulatiilor dureroase. De asemenea, acestea sunt potrivite si pentru a indeparta durerile suparatoare de spate, pentru ca ofera un suport suplimentar pentru coloana vertebrala.

Topper din poliester: Topperele din acest material este cel mai ieftin si nici nu-ti asigura confort precum topperele din latex sau spuma de memorie. In plus, produsele din poliester  tind sa se strice rapid.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Topper din lana: Topperele din lana naturala nu sunt intotdeauna usor de gasit, dar sunt o solutie confortabila daca doresti o amortizare suplimentara.  Ele sunt moi si confortabile, foarte rezistente, antimicrobiene si hipoalergenice si, in plus, regleaza teperatura corpului in timpul somnului.

Daca nu te bucuri de confort in timpul somnului, pentru ca salteaua ta este prea dura, ori este uzata si te incomodeaza in timp ce dormi, ia in considerare achizitionarea unui topper. Acesta este o investitie mica, insa cu avantaje mari, atunci cand vine vorba de un somn odihnitor.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si