În cazul în care, în primul tur niciunul dintre candidați nu întrunește majoritatea de voturi valabil exprimate ale alegătorilor de pe listele electorale permanente, urmează să aibă loc, pe data de 24 noiembrie 2019, turul al doilea de scrutin.

Data și programul alegeri prezidențiale 2019

Procesul de vot la alegeri prezidențiale 2019 începe duminică, pe data de 10 noiembrie 2019, începând cu ora 7:00, și urmează să se închidă la ora 21:00.

Votarea în străinătate face excepție. Românii din diaspora votează în zilele de vineri și sâmbătă, 8 noiembrie și 9 noiembrie.

Citeste si: Ninel Peia, candidatul la alegerile prezidențiale, a fost găsit la mănăstire

Citeste si: Azi începe votarea în străinătate pentru ALEGERI PREZIDENȚIALE 2019! Când și unde votează Diaspora! Tot ce trebuie să știți despre alegerile prezidențiale!

Citeste si: Alegeri prezidenţiale 2019- Votul în străinătate începe în această noapte, în Noua Zeelandă şi Australia

Vineri, procesul de vot începe la ora locală 12:00, iar închidera urnelor are loc la ora locală 21:00.

Sâmbătă, votarea începe la ora locală 7:00 și se va încheia la ora locală 21:00.

Data alegeri prezidențiale 2019. Totul despre exercitarea votului din data de 10 noiembrie - Azi începe votarea în diaspora
Data alegeri prezidențiale 2019. Totul despre exercitarea votului din data de 10 noiembrie - Azi începe votarea în diaspora

Data alegeri prezidențiale 2019. Cum se votează în diaspora la alegeri prezidențiale 2019

Cum se votează în diaspora la alegeri prezidențiale 2019. Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a făcut publice mai multe materiale video care vin în sprijinul alegătorilor din diaspora care vor să voteze la alegeri prezidențiale 2019.

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) îi sprijină pe alegătorii români din străinătate care doresc să își exercite dreptul de vot la alegeri prezidențiale 2019 și pune la dispoziția acestora clipuri video menite să ilustreze tehnica votării la scrutinul prezidențial.

Citeste si: Alegeri prezidențiale 2019. Klaus Iohannis, declarație tranșantă: "România e ţara în care hoţii stau în puşcărie, nu la butoanele politice"

Citeste si: Cum se votează în diaspora la alegeri prezidențiale 2019. Clip video publicat de AEP

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Alegeri 2019 pregătiri. Măsuri împotriva blocajelor

AEP a realizat, cu susținere Televiziunii Române, două clipuri informative, unul pentru votul la secția de votare din străinătate și un altul pentru votul prin corespondență.

Materialele au fost făcute publice pe canalul de YouTube și pe pagina de Facebook a Autorității Electorale Permanente.

Urmărește în clipul de mai jos cum se votează în diaspora la alegeri prezidențiale 2019:

Votul la secția de votare din străinătate

Votul prin corespondență

 

Lista completă a secțiilor de votare din diaspora- AICI pot vota românii

Alegeri prezidențiale 2019. A fost aprobată lista completă a secțiilor de votare din străinătate, prin hotărârea AEP, la propunerea misiunilor diplomatice și oficiilor consulare. Lista conține un număr total de 835 secții de votare.

Hotârârea AEP urmează să fie publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Alegeri prezidențiale 2019. "Propunerile misiunilor diplomatice și oficiilor consulare privind sediile secțiilor de votare din străinătate au fost transmise în mai multe etape de către Ministerul Afacerilor Externe și au fost aprobate prin hotârâri succesive ale AEP.

Potrivit acestor documente aprobate de AEP, misiunile diplomatice şi oficiile consulare vor lua măsurile necesare, potrivit legii, pentru asigurarea condiţiilor logistice minimale pentru desfăşurarea votării în secţiile de votare prevăzute în anexă, precum şi pentru aducerea la cunoştinţa alegătorilor din străinătate a sediilor acestora.

De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe, misiunile diplomatice și oficiile consulare vor lua măsurile necesare, pentru a asigura comunicarea proceselor-verbale privind desemnarea președinților și locțiitorilor birourilor electorale ale secțiilor de votare prevăzute în anexă, către Autoritatea Electorală Permanentă, biroul electoral pentru secțiile de votare din străinătate, precum şi către formațiunile politice care participă la alegerile pentru Președintele României din anul 2019, de îndată ce au fost întocmite.", informează stiridiaspora.

AICI găsiți lista celor 835 de secții de votare din străinătate pentru Alegeri prezidențiale 2019.

Candidații la alegeri prezidențiale 2019

- Klaus Iohannis- Partidul Național Liberal

- Theodor Paleologu- Partidul Mișcarea Populară

- Dan Barna- Alianța USR PLUS

- Kelemen Hunor- Uniunea Democrată Maghiară din România

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Momentul tragic în care o tânără influenceriță de 24 de ani își pierde viața sub privirile îngrozite ale prietenei sale- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

- Viorica Dăncilă- Partidul Social Democrat

- Cătălin Ivan- Partidul Alternativă pentru Demnitate Națională

- Ninel Peia- Partidul Neamul Românesc

- Sebastian Popescu- Partidul Nouă Românie

- Banu John-Ion- Partidul Națiunea Română

- Mircea Diaconu- Alianța Electorală Un Om- formată din ALDE și Pro România

- Bogdan Stanoevici- candidat independent

- Ramona Bruynseels- Partidul Puterii Umaniste (Social-Liberal)

- Viorel Cataramă- Dreapta Liberală

- Alexandru Cumpănașu- candidat independent


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si