Așezat zilnic la biroul plin de caiete și manuale școlare,  te-ai gândit (cu siguranță, nu de puține ori) că este ca un mic soldat în fața unui front de luptă. Și, deși ești conștient că are o capacitate mare de asimilare a informațiilor, este dificil să nu te întrebi cât timp ar trebui să petreacă în fiecare zi, de fapt, la teme și cât timp ar trebui să îi rămână pentru joacă. 

De ce este important să aibă teme pentru acasă?

Manualul este principalul instrument și reper în clasă. În baza lui copilul asimilează o serie de concepte noi. Procesul de învățare și de asimilare reală a informațiilor nu se încheie, însă, odată cu sunarea clopoțelului. Aici intervine rolul temelor pentru acasă. Temele completează și fixează informația predată în clasă prin exercițiu. Pentru un copil cu performanțe medii este esențial să reușească să își facă, fără ajutor, temele stabilite de la o zi la alta, într-un interval de maxim 3 ore, Pentru a reduce efortul zilnic al copilului, acestea pot fi făcute în reprize (cu pauze între materii). 

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: „Peștele apocalipsei” a apărut din nou pe o plajă din California. Un cutremur s-a înregistrat după ce a fost văzut ultima oară- antena3.ro

Citeste si: EXCLUSIV. Reacția lui Marcel Ciolacu în scandalul zborurilor plătite de Nordis: „Nu am văzut până acum un astfel de document”- wowbiz.ro

Copilul care are o capacitate mai mare de asimilare și își dorește performanță, de obicei își face cu ușurință temele pentru acasă și într-un interval de timp mult mai mic. Pentru a-l ajuta să obțină performanțe, copilul poate lucra suplimentar din culegeri sau alte manuale școlare achiziționate online.

Cât de importantă este joaca în viața unui copil?

Jocul are un rol esențial în viața copilului.

Prin joacă fiecare copil are posibilitatea de a se dezvolta armonios fizic, social și emoțional. Jocul este un “loc” liber și sigur unde copilul își poate exprima emoțiile, dorințele, personalitatea și creativitatea. Deși părinții sunt tentați să perceapă timpul pentru joacă într-un mod negativ (o pierdere de vreme care sabotează performanțele școlare), în realitate acesta este esențial pentru ca procesul de învățare să fie de succes pe termen lung.

Citeste si: Unde se aflau copiii Adrianei Bahmuțeanu, când au aflat tragica veste legată de tatăl lor? "Am făcut tot felul de presiuni, rugăminți, demersuri legale, pentru ca el să discute cu mine ca părinte!"- kfetele.ro

Citeste si: Motivul pentru care Culiță Sterp și Daniela Iliescu au făcut nunta fără invitați. Soția artistului rupe tăcerea: "Ne-am dorit foarte mult"- radioimpuls.ro

Citeste si: Un vortex polar se îndreaptă către România: Se anunță furtuni de zăpadă, ninsori abundente, viscol și ger în aproape toată Europa- antena3.ro

Iată ce nu ar trebui să lipsească din programul zilnic al unui școlar, astfel încât acesta să aibă performanță la școală fără a afecta timpul de joacă, atât de necesar dezvoltării lui:

  • Programul de somn (esențial până la vârsta de 7 ani). Timpul alocat somnului de la prânz (de aproximativ 2 ore) joacă un rol foarte important pentru randamentul copilului. În general, un școlar are nevoie de 10 de ore de somn de la o zi la alta (putând exista mici variațiuni de la un copil la altul).
  • Timp pentru mesele principale- o dezvoltare armonioasă a copilului presupune și parcurgerea corectă a meselor principale.
    Mâncatul pe fugă și/sau a alimentelor nesănătoase afectează eficiența copilului la școală și în activitățile extrașcolare.
  • Serile în familie și timp alături de părinți- dincolo de nevoia unui ritual zilnic (program), timpul efectiv petrecut cu părinții îi oferă copilului un confort psihic important.
  • Jocul- esențial în dezvoltarea oricărui copil, jocul este parte din ritualul zilnic reprezentând acel moment în care își trăiește în mod firesc și spontan copilăria.

Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si