Sinaia: taramul regilor din Carpati, al partiilor perfecte si peisajelor mirifice. Partiile de pe Valea Soarelui, Valea Dorului, Vânturiş sau Valea cu Brazi îi ademenesc an de an pe schiori. Pe cei 22 de kilometri, cat masoara domeniul schiabil in total, sunt atat pante line pentru incepatori, cat si aprige si provocatoare pentru cei exersati.

Staţiunea deţine singurele trasee de schi de altitudine din România, iar unele partii ajung si la 2 kilometri lungime.

Destinatie apreciata de vacanta, Sinaia are mai toate locurile de cazare aproape de partii iar facilitatile multiple.

Un skipass pentru o zi costa in jur de 30 de euro pentru adulti si 22 de euro pentru copii. Cazarea cu mic dejun porneste de la 80-100 de lei pe noapte pentru o persoana, dar poate ajunge si la 800 de lei- sejurul de lux pentru doua persoane. Preturile se modifica in varf de sezon.

Si pentru ca Bucegii au devenit mai frumoși și mai prietenoși pentru turismul de iarnă, Sinaia a fost singura stațiune din România premiată în Austria. Pentru al treilea an consecutiv. Orasul a primit distinctia pentru cea mai buna statiune de schi de la noi din tara in cadrul World Ski Awards.

La doi pasi de noi, la sud de Dunare, Bansko a fost desemnata cea mai buna statiune de schi din Bulgaria.

Gratie facilitatilor excelente pentru schi combinate cu arhitectura unica a orasului, Bansko s-a transformat intr-una dintre destinatiile favorite pentru ski si snowboard.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

In plus are un sezon lung de schi, de la jumatatea lui decembrie pana la jumatatea lui mai. Cu o medie zilnica de 10.000 de turisti, statiunea este o adevarata capitala de iarna a Bulgariei. Are 12 partii amenajate peste 200 de tunuri cu zapada artificiala care functioneaza non stop in cazul in care nu ninge suficient.

Skipass-ul pentru un adult pe zi costa 33 de euro, iar pentru un copil 23.

In Tirolul austriac, Kitzbühel domina topul statiunilor perfecte pentru vacantele de iarna. Orasul a fost desemnat drept cea mai buna statiune de ski din Austria anul acesta la World Ski Awards.( AVEM 3

Partiile sale sunt cele pe care le admira o lume intreaga la cupa mondiala de schi alpin. Cu o traditie care vine tocmai din anii 1890, Kitzbühel ii cucereste pe turisti cu cei 215 kilometri de partii pe 3 sectoare de ski separate.

O vacanta aici nu este chiar ieftina. Pemisul de schi pentru un adult costa pe zi in plin sezon 94, 5 euro, dar cei care achizitioneaza pachete de 3 zile consecutiv pot plati doar 135,5 euro. Insa un loc de cazare, fara masa, este mai ieftin- de la 32 de euro, evident in functie de facilitati.

Cea mai inalta statiune din Pirineii Spaniei, Boi Taull isi intampina turistii cu partii spectaculoase pe inaltimi ametitoare, care pot ajunge chiar si la 2700 de metri.

Cea mai lunga partie are 4 kilometri.

La baza muntelui, schiorii gasesc tot ce si-ar dori si tot ce ar putea visa: de la puncte de inchirierea a echipamentului, la restaurante self-service, scoli de schi, snowbording, patinaj pe gheata si o multime de locuri de cazare. Boi Taull este prima in clasamentul celor mai bune destinatii de schi din Spania.

Ski pass-ul si cazarea costa, daca rezervarea este facuta din vreme, 62 de euro pe zi, dar in plin sezon pretul doar pentru accesul pe partii ajunge la 39 de euro.

Insa, prima in topul mondial al celor mai bune statiuni de iarna fost clasata Val Thorens din Alpii francezi.
Statiunea are un domeniu schiabil impresionant, de 150 de kilometri. Fiind situata la 2300 de metri altitudine, este cea mai inalta din Europa, iar cei 3 ghetari de deasupra ei garanteaza conditii excelente de zapada. Val Thorens are o oferta de divertisment impresionanta, cu petreceri pe partii, festivaluri ale zapezii, excursii cu snowmobilul sau sanii sau ore de conducere direct pe gheata.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Mădălina Pamfile, încătușată și dusă la INML după ce a fost prinsă băută la volan- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Tentatiile de vacanta sunt atat de multe turistii nici nu vor putea merge peste tot intr-o vacanta de o saptamana. Iar cu cei 3 ghetari de deasupra ei, garanteaza conditii excelente de zapada.

In cea mai moderna statiune de schi franceza, un schi pass complet pe toate partiile costa 312 euro pentru 6 zile, in cazul adultilor si 249 de euro pentru copiii sub 13 ani.

O camera de hotel poate fi inchiriata cu preturi pornind de la 56 de euro de persoana. Cea mai scumpa cazare este in decembrie, cand poate depasi 550 de euro pe noapte, dar scade si la jumatate in restul lunilor.

Turistii care vor sa imbine placerea sporturilor de iarna cu o vacanta in exoticul Dubai, descopera cea mai mare partie de ski intr-o suprafata acoperita. Pentru 200 de dolari de persoana, timp de doua ore, iubitorii adrenalinei pe schiuri pot aluneca pe zapada artificiala de pe partia inalta cat 25 de etaje.

Experienta inedita este perfect sigura pentru ca totul se desfasoara sub atenta supraveghere a instructorilor profesionisti. Ski Dubai este conceputa astfel incat sa poata gazdui in orice moment 1.500 de oameni. Acestia nu trebuie sa vina cu echipamentul dupa ei, deoarece li se pune la dispozitie totul pentru a se simti bine.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si