Iar dacă folosim un card eMAG, eliminăm prețurile din discuție și ne concentrăm doar pe cadou și pe efectele lui asupra copilului.

Teatru de jucărie

Un paravan care să ascundă „actorii”, o perdea roșie care să intervină între acte. Și un univers larg de povești care pot lua naștere din mâinile celor mici. Vorbim, evident, despre teatrul de păpuși. O astfel de joacă poate fi improvizată și într-un colț de casă.

Dar un obiect creat special pentru asta va avea un caracter ceva mai permanent. Adică va rămâne teatru mereu și le va aminti copiilor tot timpul că pot explora lumi fantastice și fără să deschidă televizorul.

  Trusă de magie

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Tot un fel de teatru care implică agerimea mâinilor este și magia. Pentru cei pasionați de „uite-l, nu-i”, există truse cu tot ce trebuie: joben cu cameră ascunsă, baston din care ies flori, mănuși cu buzunare secrete sau banalul set de cărți care doar pare a fi la fel care oricare set.

Dar majoritatea truselor conțin și un mic manual de școlire a celor mici în tainele prestidigitației și ale trucurilor aparent miraculoase. Practic, lumea magiei este un șir de puzzle-uri care așteaptă să fie deslușite și apoi răstălmăcite în fața unei audiențe neștiutoare. Un teren fertil pentru materia cenușie.

O lume LEGO

Fiindcă tot vorbeam de puzzle-uri, ajungem inevitabil la clasicul joc care implică și dezvoltă imaginația.

Orice set cu piese LEGO îți pune serios neuronii la treabă, mai ales dacă aceștia sunt tineri. Iar gama extrem de variată de teme pe care producătorul danez le abordează invită orice copil, indiferent de gusturi, să-și transforme orele de joacă în sesiune de creativitate aplicată.

Nisip kinetic

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Momentul tragic în care o tânără influenceriță de 24 de ani și-a pierdut viața sub privirile îngrozite ale prietenei sale- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

I se mai spune și nisip de modelaj. Pentru că se comportă la fel ca nisipul umed de la mare, din care ridicai castele medievale când erai mic. Dar, spre deosebire de nisipul de la Jupiter, ăsta e ceva mai trainic. Iar efectul este chiar terapeutic, inclusiv pentru părinți. Și nu trebuie să-ți faci griji pentru pereții, mobila sau parchetul tău. Nisipul magic n-are lipici decât pentru mințile însetate de creație.

Ați observat, probabil, o lipsă totală de butoane la jucăriile de mai sus.

Și nu e o întâmplare. Tabletele și telefoanele noastre inteligente au devenit prea dificil de controlat, mai ales când aruncăm în ecuație mințile tinere și atât de sensibile la stimuli. Copiii au nevoie de jocuri constructive, de interacțiuni din lumea reală și de aplicații fără de pixeli. Și au nevoie de noi, nu doar din punct de vedere financiar. Lasă partea asta în sarcina lui CardAvantaj și fii acolo pentru copilul tău în orele de joacă.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si