Ministrul iranian al Afacerilor Externe, Mohammad Javad Zarif, a susţinut pe reţelele sociale că accidentul este consecinţa unei erori umane, dar a învinovăţit tot Statele Unite.

"O zi tristă. Concluziile preliminare a unei anchete interne a Forţelor Armate: o greşeală umană într-o perioadă de criză cauzată de aventurismul SUA a dus la dezastru. Regretăm profund şi transmitem scuze şi condoleanţe poporului nostru, familiilor victimelor şi celorlalte naţiuni afectate", a scris ministrul de externe pe Twitter.

Şeful Gardienilor Revoluţiei este primul oficial care îşi asumă în totalitate responsabilitatea tragediei aviatice.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Generalul iranian spune că şi-a informat superiorii chiar după acele momente, însă declaraţiile celorlalţi oficiali care spuneau că aeronava nu a fost doborâtă au fost făcute neştiind acest detaliu. După o anchetă în rândurile celor care se fac vinovaţi de această tragedie şi după ce liderul suprem al Iranului a fost informat ieri despre cauzele reale ale prăbuşirii avionului, acesta a luat decizia ca adevărul să fie scos la lumină.

Şeful gardienilor revoluţiei spune că avionul a fost confundat cu o rachetă şi că militarul vinovat de doborârea aeronavei a avut la dispoziţie 10 secunde pentru a lua o decizie, în condiţiile în care comunicaţiile erau bruiate şi nu putea lua legătura cu superiorii pentru a aproba manevra, aşa cum cerea protocolul.

Generalul iranian mai spune că, în acea zi, el a cerut ca niciun avion comercial să nu mai zboare deasupra Iranului, însă acest lucru nu s-a întâmplat.

176 de oameni, printre care erau şi 15 copii, erau aşteptaţi acasă de cei dragi. Printre ei, şi acest bărbat care şi-a pierdut soţia.

Citeste si: O tânără româncă a murit într-un spital din Marea Britanie, în urma unei nașteri prin cezariană

Citeste si: O poveste de dragoste care a început frumos și s-a terminat tragic. Femeia și-a ucis soțul italian

Citeste si: Neamţ: Bărbatul care şi-a înjunghiat mortal soţia, directoare de îngrijiri medicale la Spitalul Judeţean, reţinut pentru 24 de ore

Avionul ucrainean, un Boeing 737, s-a prăbuşit la două minute după ce a decolat, de la Teheran către Kiev, în noaptea de marţi spre miercuri. Tragedia s-a produs la puţin timp după ce tiruri de rachete ale Teheranului au fost trase asupra a două baze militare americane în Irak.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si