Obiceiul pare să se fi păstrat și în zilele noastre. În China, carnea de șarpe este apreciată nu doar pentru gustul unic, ci și pentru efectele sale terapeutice deosebite.

Carnea de șarpe conține multe proteine și săruri minerale și ajută la scăderea tensiunii arteriale. Totodată, îmbunătățește circulația sângelui, creșterea potenței și îmbunătățirea vederii.

Deșii chinezii îl consumă indiferent de anotimp, iarna pare să fie perioada în care carnea de șarpe își are un rol bine definit.

Și asta pentru că șarpele este considerat „încălzitorul inimii”, astfel încât preparatele trebuie servite în anotimpul rece.

În țările asiatice, bătrânii cred că viața lor va fi una prelungită în cazul în care consumă preparate din șarpe.

Preparate din carne de șarpe

Carnea de șarpe poate fi prăjită în ulei. Gustul este asemănător cu cel al cărnii de pui, motiv pentru care este folosit foarte des ca ingredient în preparatele culinare din majoritatea restaurantelor din China.

Trebuie menționat și faptul că nu este un deliciu culinar numai penrtu chinezi, preparatele din șarpe fiind apreciate și în Malaezia, Singapore, Filipine, Thailanda și în țările din Asia Centrală.

Au proprietăți medicinale

Chinezii țin șerpii în alcool și folosesc tinctura obținută pentru diverse scopuri medicinale. Carnea reptilei da energie corpului și ajută în tratamentul sclerodermiei sau a sclerozei sistemice.

Puțină lume știe ce efecte miraculoase are carnea de șarpe în cazul durerilor reumatice. Se aplică pe zona dureroasă. Totodată, carnea fiartă ajută și în tratarea ochilor umflați.

Pielea șarpelui face și ea minuni, fiind folosită ca medicament pentru afecțiunile bilei, în timp ce grăsimea reptilei ameliorează durerile articulare.

Carnea de șarpe poate fi preparată în foarte multe variante: prăjire în ulei, coacere, fierbere sau marinată în saramură.

Garnitura recomandată este cea de orez fiert.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Carnea poate fi tăiată și în bucățele mici și dată prin pesmet sau făină de porumb, apoi prăjită în ulei până formează o crustă crocantă.

Carnea de șarpe marinată se poate prepara cu sosul de soia sau cu ierburi, vin și ghimbir, în timp ce supa de carne de șarpe se fierbe cu diverse mirodenii pentru a avea o aromă cât mai specială.

În același timp, nutriționiștii recomandă și dietele cu carne de șarpe. O astfel de dietă se ține timp de 5 zile, după care se face pauză o săptămână, urmând încă 5 zile în care putem consuma preparate din șarpe.

Carnea de șarpe are un efect foarte bun pentru corp. Curăță organismul și ajută la pierderea în greutate, conținând de două ori mai puține calorii față de carnea de vită.

După ce consumăm carne de șarpe este indicat să nu bem apă și sa nu mâncăm altceva. Totodată, nu este indicat nici spălatul pe dinți timp de 2 ore după ce am mâncat.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Carnea de şarpe, posibila sursă a noului coronavirus 2019‐nCoV, care provoacă forma letală de pneumonie din China

Citeste si: Două case cuprinse de flăcări, la Timişoara. Una aparţine Sorinei, fosta iubită a cântăreţului de manele Nicolae Guţă

Citeste si: Un jucător al echipei naţionale de fotbal s-a botezat penticostal! Vezi ce i s-a întâmplat lui Steliano Filip la câteva zile după ceremonie! VIDEO

După două ore putem consuma ouă și orice alt tip de carne, după preferințe.

În țările asiatice, mulți localnici sunt în stare să își riște viața pentru a prinde șerpi. Deși pare incredibil, cei mai apreciați șerpi pentru carnea lor sunt chiar cei mai veninoși și periculoși: cobra și șarpele cu clopoței.

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si