Tatăl nostru. Rugăciunea a fost schimbată la solicitarea Papei Francisc, versul “nu ne duce pe noi în ispită” urmând să fie înlocuit cu varianta “nu ne abandona în ispită”, potrivit cotidianului Repubblica. Versul care a fost schimbat a fost întotdeauna motiv de controverse între teologi.

Tatăl nostru

Citeste si: Sărbătoare MARE joi pentru toți românii! E CRUCE ROȘIE în calendarul ortodox. Ce trebuie să faci pentru a avea parte de noroc?

Tatăl nostru. Papa a vrut să intervină și pentru că textul pare contrar sensului rugăciunii, în sensul că poate fi interpretat ca și cum Dumnezeu ar fi la originea căderii în ispită.

Tatăl nostru

Citeste si: Moșii de iarnă 2020. Când este Sâmbăta morților 2020 și ce se dă de pomană?

Tatăl nostru. ”Eu sunt cel care cade în păcat. Dar Dumnezeu nu mă conduce spre ispită ca să vadă cum cad în păcat. Un Tată nu face asta, un Tată ne ajută imediat. Cel care ne conduce în ispită este Satana, asta este menirea lui”, a comentat Suvernaul Pontif pe acest subiect.

Citeste si: Sfântul Ion. Ce rugăciune să rostești în această zi sfântă

Când începe Postul Paștelui 2020?

Postul Paștelui 2020. Când începe Postul Paștelui 2020? Postul Paștelui 2020 începe cu 9 zile mai devreme față de anul 2019, iar de această perioadă sunt legate foarte multe obiceiuri, tradiții și superstiții.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Postul Paștelui 2020. Când începe Postul Paștelui 2020?  Postul Paștelui 2020 va începe pe data de 02 martie și este cel mai lung și mai aspru dintre cele pa­tru posturi de durată ale Bisericii Ortodoxe.

Postul Paştelui se ține fără carne şi lactate, iar în cele 40 de zile sunt doar două zile de dezlegare la peşte, de Buna Vestire şi de Florii, faţă de postul Crăciunului, când sunt 15 zile cu dezlegare la peşte.

Postul Paștelui 2020. Când începe Postul Paștelui 2020? Tradiții în Postul Paștelui 2020

Potrivit credinței populare, Postul Paștelui este împărțit în două perioade: Postul Păresimilor, care ține până în Duminica de Florii și Postul Paștelui, reprezentat de ultima săptămână, Săptămâna Mare.

În Postul Paștelui credincioșii se abțin de la alimentele interzise (carne, ouă, pește, brânză, lapte..), dar, totodată, adoptă o atitudine spirituală, fiind îndemnați la rugăciune și purificare sufletească.

Citește și  Retete de post: 30 de preparate populare


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si