Sushi este un preparat culinar japonez al cărui ingredient principal este orezul acrit cu oţet. Acesta e combinat cu alte ingrediente gătite sau crude, cel mai adesea peste crud.

Sushi este o mâncare relativ nouă chiar şi pentru japonezi. Deşi a apărut abia în secolul al XIX-lea, a detronat la capitolul popularitate alte reţete tradiţionale precum băutură alcoolică sake.

Citeste si: Leguma asta verde te poate otrăvi. Sigur ai consumat-o şi tu fără să ştii acest lucru

Sushi. Peștele crud poate fi periculos pentru sănătate

Puţine persoane ştiu că peştele crud poate fi periculos pentru sănătate, mai ales dacă nu este verificat.

Cei care consumă sushi trebuie să ştie că un centimetru pătrat de sushi poate conţine până la 10.000 de larve şi ouă de paraziţi. Aceşti paraziţi se adăpostesc în muşchiişi abdomenul peştilor.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Sushi
Sushi

Citeste si: Uimitor! Ce se întâmplă în organismul tău dacă consumi ridiche neagră cu miere

Sushi. Paraziți

Paraziții se pot înmulţi în organism imediat ce carnea de peste a ajuns în stomac.

Sushi
Sushi

Cel mai comun parazit este tenia, care poate creşte până la 18 metri lungime şi se poate hrăni îninteriorul organismului uman zeci de ani.

Simptomele care apar după înghiţirea cărnii infestate sunt durerea abdominală, mâncărimile, durerea severă de cap şi senzaţia permanentă de greaţă. Medicii îi avertizează pe români să fie extrem de atenţi când cumpără carne de peste şi să verifice dacă pe ambalaj există o certificare veterinară.

Citeste si: Pericolul alimentelor procesate din magazine! Nutriționistul lui Berlusconi ne explică de ce vrem să mâncăm din ce în ce mai mult!

Sushi
Sushi

Ce fac aceşti viermi când ajung în stomac?

În cele mai des întâlnite cazuri, paraziţii care ajung în sistemul digestiv uman intră în contact direct cu acizii gastrici şi eliberează enzimele atacând peretele abdominal.

În doar 6 ore, conform specialiştilor, viermii pot găuri intestinele sau stomacul.

Citeste si: Avertismentul medicilor: Nu mai consumați scorțișoară dacă suferiți de aceste boli!

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si