Mămăligă cu brânză și smântănă. Rețeta tradițională
Mămăliguța cu brânză și smântână este felul de mâncare românesc pe care nu-l poți refuza niciodată. Iată cum se prepară, fără efort.
Pune apa la fiert cu un praf generos de sare şi un praf de mălai. Când apa clocoteşte bine, toarnă mălai în ploaie, puţin câte puţin, și amestecă încontinuu, scrie retetepractice.ro.
Mămăligă cu brânză și smântănă. Când mămăliga începe să se îngroaşe, dă focul mic-mediu şi continuă să amesteci constant pentru încă 8-9 minute. Adaugă untul şi mai amestecă 1 minut sau până când untul e complet topit şi distribuit.
Răstoarnă mămăliga pe un platou şi, din loc în loc, înfige în ea câte o felie de brânză telemea.
Lasă mămăliga acoperită pentru 5 minute, apoi serveşte-o cu smântână alături.Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro