Unele persoane sunt preocupate de istoria recenta, a secolului 20, iar altele de Evul Mediu de exemplu. Indiferent de ce latura a istoriei esti atras, important este ca iti doresti sa afli cat mai multe despre ce s-a intamplat in trecut pentru a intelege evenimentele din prezent. 

Cele mai importante evenimente, mai ales pentru romani, s-au intamplat dupa anii ‘50 si mai exact dupa instaurarea regimului comunist. Multi se intreaba cum ar fi fost Romania daca nu ar fi existat acest regim, pe cand altii isi doresc se afle ,,dedesubturile” politice din acea perioada.

Ce a fost mit si ce a fost adevar in legatura cu Securitatea si cum se faceau jocurile politice pe atunci? 

Pentru a afla raspunsul la aceste intrebari, iti recomandam o carte care cu siguranta va fi pe placul tau: Puterea Umbrei de la Librex, scrisa de Aurel Rogojan, Dan Andronic. Aceasta este una dintre cartile cu subiect ,,sensibil”, despre care apar opinii inca din primele zile de cand a fost publicata. Este o carte cum nu s-a mai scris pana acum in Romania, cu informatii ,,la cald” de la o persoana care a stie (aproape) tot ce s-a intamplat atunci: General brg. (r) Aurel I. Rogojan. Subiectul cartii este unul foarte interesant: istorii din lumea informatiilor secrete, mai exact din Romania, din perioada comunista si pana aproape de anul curent. 

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Cartea este ca un fel de dialog intre jurnalistul Dan Andronic (jurnalist pasionat de lumea informatiilor secrete) si Aurel I. Rogojan. Daca ar fi sa impartim cartea pe capitole (sau pe subiecte) acestea ar fi urmatoarele: modul in care functiona Securitatea, spionajul strain pe teritoriul Romaniei, relatia dintre Securitate si Puterea politica, Lovitura de Stat din 1989, despre S.R.I.

(inceputuri plus evolutie) si relatiilor dintre S.R.I. si puterea politica postdecembrista. 

Aceasta carte este scrisa in asa fel incat tot mai multe persoane sa o poata intelege si sa afle care este adevarul. Cand vine vorba despre Securitate si despre informatii secrete in general, sunt foarte multe teorii ale conspiratiei, in ciuda informatiilor transmise si transparente. Adevarul este ca intotdeauna vor fi oameni ce vor crede aceste teorii ale conspiratiei, insa pentru cei care vor sa se informeze din surse sigure, aceasta carte este excelenta. 

Generalul brg. (r) Aurel Rogojan a fost printre altele si sef al Departamentului Securitatii Statului (1987-1989). Iar dupa 1989 a fost printre primii care s-au implicat in construirea si consolidarea Serviciului Roman de Informatii. Asa ca informatiile prezentate in carte vin de la o persoana avizata si sunt dezvaluite doar acele informatii de interes pentru public si care pot fi date publicitatii. 

Daca esti pasionat de acest subiect, suntem convinsi ca o sa iti placa aceasta carte si ca vei vrea pe viitor sa mai citesti si altele de genul. O poti comanda online de la Librex la un pret foarte bun! 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si