Coronavirus: O companie franceză va colabora cu ministerul american al Sănătăţii pentru crearea unui vaccin
Grupul farmaceutic francez a anunţat marţi că se asociază cu ministerul american al Sănătăţii pentru a crea un vaccin contra noului coronavirus, scrie AFP.
Compania franceză va folosi tehnologia sa de recombinare a ADN-ului pentru "a accelera crearea unui potenţial vaccin contra Covi-19", a indicat compania într-un comunicat.
Întrebat în cadrul unei conferinţe telefonice, David Loew, vicepreşedinte executiv şi responsabil al companiei franceze a estimat că va putea să dispună de un vaccin "în mai puţin de şase luni" şi să "înceapă un studiu clinic în aproximativ un an, un an şi jumătate".
Acordul de cooperare cu Autoritatea pentru cercetări şi dezvoltare avansată în domeniul biomedical (Barda), care depinde de ministerul american al Sănătăţii, se înscrie în cadrul "unui parteneriat de lungă durată care leagă grupul farmaceutic de această autoritate", a explicat grupul.
Loew nu a oferit detalii privind investiţia din partea companiei în acest proiect. El a afirmat că grupul farmaceutic ar produce loturi de cercetare pentru Barda pe care institutul american l-ar finanţa.
Coronavirus: Compania Sanofi va colabora cu ministerul american al Sănătăţii pentru crearea unui vaccin
Compania a explicat că vaccinul potenţial contra SARS, care a făcut obiectul studiilor neclinice realizate pe animale, a arătat o protejare parţială. Aceste cercetări au fost conduse de Protein Sciences, achiziţionat de Sanofi în 2017.
Laboratorul va folosi această bază pentru a-şi aprofunda cercetările cu scopul de a crea un vaccin care ar putea să protejeze contra Covid-19, infecţie cu SARS-CoV-2, care face parte din aceeaşi familie de viruşi.
David Loew a adăugat că Sanofi, în calitate de grup mondial, are capacitatea "de a dezvolta studii clinice peste tot în lume" şi dispune "de platforme de producţie la scară mare deja amenajate", căci este nevoie de a fi în măsură să producă miliarde de miliarde de doze într-un timp relativ scurt" în faţa
unei pandemii.
Durata epidemiei este necunoscută şi se ignoră dacă virusul va fi sensibil la condiţiile meteo odată cu începerea anotimpului mai cald sau dacă poate deveni sezonier.
"Pentru a face faţă ameninţării globale pentru sănătate este nevoie să ne unim forţele. Vom colabora deci cu Barda pentru a dezvolta cât mai repede un potenţial vaccin", a declarat Loew, citat în comunicat.