Platoul Vârtoapelor-10 hectare de ghiocei. Cel mai frumos loc din România este ascuns în imensitatea unui loc mirific unde nu îți trebuie o invitație la vizitare. Platoul Vârtoapelor este de nedescris atunci când ghioceii prind viață.

Citeste si: VIDEO| Hoți surprinși la furat. Imaginile sunt incredibile

10 hectare de ghiocei- cel mai frumos loc se află chiar în România

Platoul Vârtoapelor-10 hectare de ghiocei. Minunea naturală a României poate fi admirată în perioada 15 martie-5 aprilie, atunci când vestitorii primăverii prind viață. Cele 10 hectare de ghiocei merită tot efortul pe care îl depui pe drum. Dacă ești iubitor de flori și ai respect față de natură, Platoul Vârtoapelor este de neratat.

Platoul Vârtoapelor-10 hectare de ghiocei. Dacă vrei să faci o excursie mai lungă poți să te cazezi în zona Costești, comuna Orăștioara de Sus, locul cel mai apropiat de marea de ghiocei.

Citeste si: Usturoiul din China a invadat piața din România. Ce conține, de fapt, și cum este cultivat

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

10 hectare de ghiocei
Platoul Vârtoapelor este de neratat.

Platoul Vârtoapelor-10 hectare de ghiocei. Platoul Vârtoapelor se află la 13 km de Sarmisegetuza Regia, în Munţii Orăştiei – masivul Şureanu. Punctul de plecare spre poiană este comuna Orăştioara de Sus, parcul natural Grădiştea Muncelului din judeţul Hunedoara.

Citeste si: Concurentii “Survivor Romania”, la o luna dupa ce au ajuns in jungla dominicana! Cat de mult s-au schimbat Faimosii si Razboinicii si cum si-a pus amprenta conditiile vitrege asupra acestora

Platoul Vârtoapelor-10 hectare de ghiocei. Pentru a ajunge la locul magic plin de ghiocei, trebuie să urci circa două ore până la culmile Vărtoapelor.

Platoul Vârtoapelor-10 hectare de ghiocei. Alte obiective din zona Grădiştea Muncelului pe care le puteţi vizita sunt: cetatea şi templele de la Sarmizegetusa Regia, cetatea de la Feţele Albe, morile de apă, zona carstică de la Vârtoape cu renumita peşteră verticală de la Capul Pietrei, la fel de renumita Peştera Bodi, având intrarea la mijlocul unui perete înalt de vreo 40 m, precum şi brâul de stânci ce înconjoară în trei părţi zona Vârtoapelor, mai înalt spre partea de Vest, motiv pentru care muntele poartă şi numele de Cununa.

10 hectare de ghiocei
Platoul Vârtoapelor este de neratat.

Platoul Vârtoapelor-10 hectare de ghiocei. Locul numit “Sub Cununi” este cel în care unii spun că Decebal şi-a luat viaţa pentru a nu fi târât de victoriosul Traian după carul său de luptă pe străzile Romei.

Citeste si: Ce să mânânci seara ca să dormi mai bine? Recomandările nutriționistului


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si