Gulaș unguresc. Gulaș unguresc cu găluște. Gulaș de vită. Gulaș secuiesc.  Gulas de vitel este o reteta traditionala ungureasca. Ea poate fi făcută în multe feluri: cu galusti, cartofi, morcovi. În plus, gulasul se poate face cu diferite carnuri: vitel, porc, oaie sau peste.

Gulaș unguresc. Gulaș unguresc cu găluște. Gulaș de vită. Gulaș secuiesc. Iată cât de simplu se face gulașul!

Gulaș unguresc. Gulaș unguresc cu găluște. Gulaș de vită. Gulaș secuiesc.  Ingrediente

-carne vitel -1 kg (ideal e sa fie si pulpa si piept cu putina grasime)

-2-3 cepe mari

-2-3 ardei grasi, gogosari, capia

-1-2 morcovi

-chimen- 1 lingurita cu varf

-sare, piper, ardei iute

Citeste si: Pui pe sticlă. Rețetă rapidă la cuptor. Gustul copilăriei

Gulas unguresc - Gulas unguresc cu galuste - Gulas de vita - Gulas secuiesc
Gulas unguresc - Gulas unguresc cu galuste - Gulas de vita - Gulas secuiesc

-boia de ardei iute

-boia de ardei dulce- 1-2 lingurite

- 400 ml bulion sau suc de rosii

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

-1-2 frunze de dafin

-300 g cartofi

-2-3 linguri untura

-usturoi

-patrunjel verde- 1 legatura (optional)

Gulas unguresc - Gulas unguresc cu galuste - Gulas de vita - Gulas secuiesc
Gulas unguresc - Gulas unguresc cu galuste - Gulas de vita - Gulas secuiesc

Citeste si: Ciuperci cu maioneză și usturoi. Ingredientul secret care le dă tot gustul

Mod de preparare

Carnea se spala, se sterge cu prosoape de hartie, se taie cuburi potrivite, ca la tochitura (cat o imbucatura).

Intr-un ceaun sau cratita cu fundul gros se pune untura la incins si se adauga chimenul zdrobit.

Gulaș unguresc. Gulaș unguresc cu găluște. Gulaș de vită. Gulaș secuiesc.  Nu este obligatoriu sa fie macinat, poate fi tinut putin in rasnita sau zdrobit in mojar. Se tine pe foc iute 2-3 minute, cat sa iasa aroma, apoi se pune carnea.

Se caleste carnea amestecand rapid, pana cand scade apa si face o crusta, apoi se adauga ceapa taiata pestisori sau cuburi grosiere – nu prea micute si morcovul taiat rondele. Se lasa cam cinci minute, pana cand ceapa devine usor translucida, se adauga si ardeii taiati fasii (pot fi de diferite culori), bulionul si boiaua de ardei.

Se amesteca bine apoi se adauga apa, frunza de dafin si se lasa la fiert. Ideal este ca gulasul sa se faca la foc de lemne sau la pirostrie. Dar iese bun si pe aragaz, la bloc.

Gulaș unguresc. Gulaș unguresc cu găluște. Gulaș de vită. Gulaș secuiesc.  Se spumeaza si se verifica daca este bine fiarta carnea. Cand carnea este moale, se sareaza si se potriveste gustul. Acum se adauga cartofii curatati si taiati cuburi sau galustile, scrie pofta-buna.com

Citeste si: Icre de fasole. Rețeta românească uitată de mult. Trebuie să o încerci!

Gulas unguresc - Gulas unguresc cu galuste - Gulas de vita - Gulas secuiesc
Gulas unguresc - Gulas unguresc cu galuste - Gulas de vita - Gulas secuiesc

Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro

Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro

Se presara verdeata tocata (optional) si se serveste fierbinte.

Daca este gulasul facut cu cartofi se serveste cu o mamaliguta pripita sau cu paine proaspata de casa.

Se poate servi si cu smantana deasupra.

Gulaș unguresc. Gulaș unguresc cu găluște. Gulaș de vită. Gulaș secuiesc.  Beneficiile pe care le are carna de vițel

Carnea este principala sursă de proteine din alimentaţia omului. Proteinele de origine animală sunt de calitate superioară şi conţin aminoacizi esenţiali, vitamine şi minerale care ajută la buna funcţionare a organismului.

Astfel, una dintre sursele bogate de proteine este carnea de vită, care este densă, hrănitoare şi bogată în fier, oferind numeroase alte beneficii. Iată de ce este sănătoasă carnea de vită!

Gulaș unguresc. Gulaș unguresc cu găluște. Gulaș de vită. Gulaș secuiesc. Fierul din carnea de vită

Spre deosebire de fierul din legume pe care organismul nu îl poate absorbi, fierul din carnea de vită se absoarbe foarte bine, susţin nutriţioniştii. Tocmai de aceea, persoanelor care suferă de anemie sau femeilor în perioada menstruaţiei li se recomandă consumul de carne roşie.

Citeste si: Rețeta arabă de succes a orezului basmatic. Află cum trebuie să gătești orezul pentru a avea un bob pufos și nelipicios

Gulaș unguresc. Gulaș unguresc cu găluște. Gulaș de vită. Gulaș secuiesc.  Pentru a-şi păstra calităţile nutritive, se recomandă prepararea cărnii de vită la grătar, cuptor sau prin fierbere.

Gulaș unguresc. Gulaș unguresc cu găluște. Gulaș de vită. Gulaș secuiesc. Vitamina D

Carnea de vită este, de asemenea, o sursă bună de vitamina D, care împiedică apariţia problemelor osoase la copii şi a osteoporozei la adulţi. Astfel, 100 g de carne de vită slabă asigură aproximativ 20% din necesarul zilnic de vitamina D pentru copii.

Carnea de vită are un conţinut bogat în vitamina B care ajută la formarea celulelor roşii, zinc şi magneziu- necesare pentru susţinerea tuturor proceselor metabolice din organism şi creşterea imunităţii, acid linoleic conjugat (CLA)- este un acid gras esenţial găsindu-se în cantităţi mult mai mari în carne decât în alte alimente.

Citeste si: Cum se face laptele de pasăre? Este cea mai bună prăjitură din lume!

Gulaș unguresc. Gulaș unguresc cu găluște. Gulaș de vită. Gulaș secuiesc. Colesterol

CLA are capacitatea de a scădea nivelul colesterolului LDL, împiedică absorbţia grăsimilor şi depunerea acestora sub formă de depozite de grăsime (ţesut adipos), reface masa musculară de aceea este recomandat persoanelor care urmează un program nutriţional pentru scădere în greutate şi persoanelor cu activitate fizică intensă.

Citeste si: Macaroane cu brânză. O reţetă cu care nu veţi da greş niciodată

Un conținut mare de creatinină

Carnea de vită mai conţine şi o cantitate mare de creatină benefică în dezvoltarea masei musculare şi carnitina responsabilă pentru susţinerea metabolismului normal al grăsimilor. Studii recente demonstrează că un consum crescut de carne de vită este esenţial în cazul sportivilor sportivi pentru dezvoltarea masei musculare.

Gulaș unguresc. Gulaș unguresc cu găluște. Gulaș de vită. Gulaș secuiesc.  Se recomandă consumul de carne de vită de 1-2 pe săptămână pentru un aport ridicat de energie. O carne de vită de calitate trebuie să fie tare, de culoare roşu-rubiniu, cu grăsime albă, tare la pipăit şi uşor sfărâmicioasă.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si