Mâncare de ștevie. Un prânz sănătos
Mâncare de ștevie. Mâncarea care îți aduce aminte mereu de vacanțele la țară.
Mâncare de ștevie. Ștevia tot ștevie rămâne, n-ai cum s-o refuzi, n-are cum să nu-ți placă, mai ales dacă lași un ou deasupra pentru a îmbina culorile și aromele.
- 1 kg stevie (4-5 legaturi)
- 3 linguri ulei
- 2-3 linguri bulion
- 4-5 fire ceapa verde
- sare, vegeta
1. Ștevia se spala foarte bine in mai multe ape. Se rup apoi cozile si nervurile mai groase. Punem apa cu un praf de sare la fiert, iar cand aceasta fierbe se adauga stevia si se da un clocot doua.
2. Se scurge bine de apa intr-o sita,apoi se pune pe un fund si se taie bucati. Ceapa taiata marunt se caleste in ulei si apa. Cand este gata se adauga bulionul si o jumatate de cana din zeama in care a fiert stevia.
3. Cand incepe sa fiarba se adauga si stevia.Se potriveste gustul cu sare si vegeta. Se amesteca bine si gata!Recomand sa fie servita langa o bucata de mamaliga.
Mâncare de ștevie. Pentru a o stoca, puneti-o in loc racoros, intunecat, umed, diferit de cel in care depozitati plante uscate, cum ar fi oregano, in cazul in care doriti ca acesta sa ramane in stare proaspata pentru mai multe luni.
Mâncare de ștevie. Stevia este o planta saraca in calorii. Componentele acestei plante sunt de 300 de ori mai dulci decat zaharul. Dulceata de zahar din stevie este datorata mai multor compusi glicosidici, inclusiv stevioside, steviolbioside, rebaudioside AE, precum si dulcoside.
Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Citeste si: Andra, dezvăluiri despre căsnicia cu Măruță: „Avem rareori dispute, iar când apar, motivul e...”
Mâncare de ștevie. Studiile au descoperit ca kaempferol poate reduce riscul de cancer pancreatic cu 23% (American Journal of Epidemiology).
Acidul Clorgenic reduce conversia enzimatica de glicogen in glucoza, in plus fata de scaderea de absorbtie a glucozei in intestin. Astfel, acesta ajuta la reducerea nivelului de zahar din sange.
Studiile de laborator confirma, de asemenea, o reducere a nivelului de glucoza din sange si o crestere a concentratiei hepatice de glucoza-6-fosfat si de glicogen. Anumite glicozide din extractul de stevie au fost gasite benefice pentru dilatarea vaselor de sange, cresterea excretiei de sodiu, si a cantitatii de urina. Intr-adevar, stevia, la doze mai mari decat ca un indulcitor, poate ajuta la scaderea tensiunii arteriale. Fiind un indulcitor non-carbohidrat, stevia nu ar favoriza o crestere a Streptococcus mutans (bacterie specifica cavitatii bucale), care este atribuita agentului cauzal al cariilor dentare.
Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro
Citeste si: Mădălina Pamfile, încătușată și dusă la INML după ce a fost prinsă băută la volan- radioimpuls.ro
Mâncare de ștevie. In Japonia si in multe regiuni din Asia de Est, parti din planta de stevie sunt folosite pentru a indulci ceaiul, dulciurile, sosurile, produsele de patiserie si bauturile racoritoare.
Extractele de stevie sunt rafinate pentru a fi utilizate ca si zaharul de masa. Acesta poate fi apoi adaugate in gem, iaurt, inghetata, piureuri, deserturi, guma de mestecat, si serbeturi si, de asemenea, pentru a indulci medicamente amare. Pentru o dietă echilibrată, consumați mâncare de ștevie.