Mâncare de ștevie. Ștevia tot ștevie rămâne, n-ai cum s-o refuzi, n-are cum să nu-ți placă, mai ales dacă lași un ou deasupra pentru a îmbina culorile și aromele.

Mâncare de ștevie. Mâncare de ștevie rețetă. Ștefie beneficii. Ștevie proprietăți.
Mâncare de ștevie. Mâncare de ștevie rețetă. Ștefie beneficii. Ștevie proprietăți.

Citeste si: Vaslui: Doi bărbaţi au murit după ce s-au răsturnat cu maşina în Bârlad şi au lovit gardul unei unităţi militare


Mâncare de ștevie. Ingrediente necesare pentru 6 porții

- 1 kg stevie (4-5 legaturi)
- 3 linguri ulei
- 2-3 linguri bulion
- 4-5 fire ceapa verde
- sare, vegeta

Mâncare de ștevie. Cum se prepară:

1. Ștevia se spala foarte bine in mai multe ape. Se rup apoi cozile si nervurile mai groase. Punem apa cu un praf de sare la fiert, iar cand aceasta fierbe se adauga stevia si se da un clocot doua.
2. Se scurge bine de apa intr-o sita,apoi se pune pe un fund si se taie bucati. Ceapa taiata marunt se caleste in ulei si apa. Cand este gata se adauga bulionul si o jumatate de cana din zeama in care a fiert stevia.
3. Cand incepe sa fiarba se adauga si stevia.Se potriveste gustul cu sare si vegeta. Se amesteca bine si gata!Recomand sa fie servita langa o bucata de mamaliga.

Citeste si: Incendiul de la Aeroportul Otopeni a fost stins

Citeste si: Klaus Iohannis petrece weekend-ul la Sibiu. Şeful statului a fost la biserică cu soţia

Mâncare de ștevie. Mâncare de ștevie rețetă. Ștefie beneficii. Ștevie proprietăți.
Mâncare de ștevie. Mâncare de ștevie rețetă. Ștefie beneficii. Ștevie proprietăți.

Mâncare de ștevie. Cum se păstrează ștevia

Mâncare de ștevie. Pentru a o stoca, puneti-o in loc racoros, intunecat, umed, diferit de cel in care depozitati plante uscate, cum ar fi oregano, in cazul in care doriti ca acesta sa ramane in stare proaspata pentru mai multe luni.


Frunzele de stevie pot fi folosite direct in bucataria ta ca si indulcitor, cu toate ca de cele mai multe ori alegem sa o cumparam praf uscat /rafinat de stevioside/ sirop de stevie, proaspat folosind-o numai la gatit.
Amintiti-va ca trebuie sa folositi o cantitate mult mai mica decat cea de zahar, deoarece stevia este de pana la 40 de ori mai dulce decat zaharul din trestia de zahar. Aproximativ, o lingurita de pulbere de frunze uscate este echivalent cu o cana de zahar, prin urmare, se utilizeaza in cantitati mici.
Mâncare de ștevie. Puteti face, de asemenea, sirop de stevie prin adaugarea de o cana de apa fierbinte la 1/4 cana de stevie proaspata. Zdobiti amestecul astfel obtinut, filtrati-l printr-o sita, lasati-l 24h la temperatura camerei apoi in puteti pune in frigider si il folositi ca indulcitor natural. Ati putea dori, de asemenea, sa cumparati pudra de stevie-A care este o pudra alba, cristalina, de aproximativ 300 de ori mai dulce decat zaharul din trestie.

Mâncare de ștevie. Ștevie. Proprietăți pentru organism

Mâncare de ștevie. Stevia este o planta saraca in calorii. Componentele acestei plante sunt de 300 de ori mai dulci decat zaharul. Dulceata de zahar din stevie este datorata mai multor compusi glicosidici, inclusiv stevioside, steviolbioside, rebaudioside AE, precum si dulcoside.


Extracte de stevie, cum ar fi rebaudioside-A, se dovedesc a fi de 300 de ori mai dulci decat zaharul. Spre deosebire de zahar, extractele de stevie au mai multe proprietati unice, cum ar fi viata lunga la raft, toleranta la temperaturi ridicate, non-fermentative, si contine aproape 0 calorii. In plus, planta de stevie are steroli, compusi antioxidanti, cum ar fi triterpene, flavonoide, taninuri. Unii dintre flavonoizii polifenolici antioxidanti prezenti in stevie este kaempferol, quercetin, acid clorogenic, acid cafeic, isoquercitrin, isosteviol etc.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Andra, dezvăluiri despre căsnicia cu Măruță: „Avem rareori dispute, iar când apar, motivul e...”

Mâncare de ștevie. Studiile au descoperit ca kaempferol poate reduce riscul de cancer pancreatic cu 23% (American Journal of Epidemiology).
Acidul Clorgenic reduce conversia enzimatica de glicogen in glucoza, in plus fata de scaderea de absorbtie a glucozei in intestin. Astfel, acesta ajuta la reducerea nivelului de zahar din sange.
Studiile de laborator confirma, de asemenea, o reducere a nivelului de glucoza din sange si o crestere a concentratiei hepatice de glucoza-6-fosfat si de glicogen. Anumite glicozide din extractul de stevie au fost gasite benefice pentru dilatarea vaselor de sange, cresterea excretiei de sodiu, si a cantitatii de urina. Intr-adevar, stevia, la doze mai mari decat ca un indulcitor, poate ajuta la scaderea tensiunii arteriale. Fiind un indulcitor non-carbohidrat, stevia nu ar favoriza o crestere a Streptococcus mutans (bacterie specifica cavitatii bucale), care este atribuita agentului cauzal al cariilor dentare.

Mâncare de ștevie. Cum se mai poate consuma

Mâncare de ștevie. Mâncare de ștevie rețetă. Ștefie beneficii. Ștevie proprietăți.
Mâncare de ștevie. Mâncare de ștevie rețetă. Ștefie beneficii. Ștevie proprietăți.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Mădălina Pamfile, încătușată și dusă la INML după ce a fost prinsă băută la volan- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Mâncare de ștevie. In Japonia si in multe regiuni din Asia de Est, parti din planta de stevie sunt folosite pentru a indulci ceaiul, dulciurile, sosurile, produsele de patiserie si bauturile racoritoare.
Extractele de stevie sunt rafinate pentru a fi utilizate ca si zaharul de masa. Acesta poate fi apoi adaugate in gem, iaurt, inghetata, piureuri, deserturi, guma de mestecat, si serbeturi si, de asemenea, pentru a indulci medicamente amare. Pentru o dietă echilibrată, consumați mâncare de ștevie.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si