Mesaje de 1 martie. Cele mai frumoase urări pentru cei dragi. Nu vei da greș cu ele!
Mesaje de 1 martie. Urări de 1 martie. Felicitări de 1 martie. A venit primăvara! De 1 Martie, trimite cele mai frumoase mesaje celor dragi!
Mesaje de 1 Martie. Primăvara să îţi aducă un mărţisor de sănatate, un ghiocel de noroc, o adiere caldă de fericire, un nor de iubire şi un soare strălucitor asemeni sufletului tău. Fie ca acest mărţisor să ne aducă liniştea şi fericirea de care avem nevoie toţi şi iubirea să ne îmbrăţişeze sufletul.
Un buchet de ghiocei şi o primavară superbă pentru o persoană mai specială decât toate anotimpurile! Toate florile din lume pentru primavara mea!
Pe poiana amorţită Soarele vâslea uşor, Şi din iarbă vestejită A ieşit un mărţişor!
Mesaje de 1 Martie. Lumina, viaţă şi mult dor Să primiţi de mărţişor!
Fie că primăvară ce bate la uşa să îţi învăluie dimineţile cu parfum de lăcrămioare. La mulţi ani de mărţişor!
Un buchet de ghiocei şi o primăvară superbă pentru o persoană mai specială decât toate anotimpurile!
Din depărtări, pe aripi neştiute, Purtat de un dulce şi mirific dor, În cea mai minunată primăvară, Se îndreaptă către ţine, un Mărţişor!
Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Mesaje de 1 Martie. De sub zăpadă a răsărit un ghiocel şi mi-a şoptit ceva la ureche: A sosit primăvară!
Mesaje de 1 Martie. Tu să rămâi mereu ca o primăvară, ca o ciocârlie în înaltul cerului, ca o lăcrămioara…
Un gând bun şi un zâmbet din tot sufletul, un mărţişor care să-ţi aducă în suflet primăvară.
Mesaje de 1 Martie. Primăvară ce se întoarce să-ţi aducă speranţa şi bucurie în suflet!
În această dimineaţă soarele a bătut în geam mai insistent.
Ai deschis fereastră şi ai lăsat primăvară să între în casă... e 1 Martie,... bucură-te!
Mesaje de 1 Martie. Am căutat un buchet de ghiocei la fel de drăgălaş că ţine, dar tot nu am găsit.
Tu est primăvară mea! Te iubesc! Să ai un 1 Martie superb!Un mic mărţişor şi un ghiocel îţi dăruiesc, ca să ştii că a venit primăvara. E timpul să zâmbeşti!
Cu toţii primim sau dăruim mărţişoare de 1 martie. Unii dintre noi s-au aflat de-a lungul timpului în ambele ipostaze, pentru că marţişorul este o tradiţie care se sărbătoreşte diferit în diverse zone ale ţării. De unde vine această tradiţie şi care este semnificaţia ei?
Mărţişorul celebrează venirea primaverii. Dăruit de 1 martie, este un obicei specific românesc. În această zi, bărbaţii oferă doamnelor şi domnişoarelor apropiate mărţişoare, despre care se consideră că sunt aducătoare de fericire si noroc. În Bucovina, însă, cei care primesc mărţişoarele sunt bărbaţii.
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
Tradiţional, mărţişoarele sunt formate dintr-un şnur împletit roşu cu alb, cu care se leagă simboluri ale norocului: trifoi cu patru foi, potcoavă, coşar.
Mesaje de 1 Martie. Apărut în mediul rural, mărţişorul a fost preluat la oraş sub formă de monedă de argint sau aur, atârnată de un şnur. Aici a suferit diverse transformări - a fost asimilat rapid la un breloc cu şnur rosu-alb şi purtând semne de noroc sau de dragoste: trifoi cu patru foi, carte de joc, inimă. Treptat, obiceiul s-a schimbat, astfel că, în prezent, obiectul care atârnă de şnur s-a diversificat. Poate fi mărgea cu pene, scoici, animale, zodiace, iniţiale ale numelor, flori, animale, etc.
Mesaje de 1 Martie. Potrivit etnologului Irina Nicolau (1946 – 2002), azi, mărţişorul a devenit pretext pentru a oferi un cadou mai consistent, care uneori rezolvă diverse obligaţii sociale. Din talisman şi obiect ritualic, mărţişorul a devenit un fel de obligaţie socială care întreţine o tradiţie. Astfel, oraşul i-a schimbat funcţia dintr-una ritualică şi magică, într-una socială.
Prima zi a primaverii a fost sărbătorită înca de acum 8.000 de ani, conform descoperirilor arheologice. În timpul dacilor, mărţişoarele erau pietricele albe şi rosii, înşirate pe o aţă, scrie tvr.ro.
Mesaje de 1 Martie. Mărţişorul celebrează venirea primaverii. Dăruit de 1 martie, este un obicei specific românesc. În această zi, bărbaţii oferă doamnelor şi domnişoarelor apropiate mărţişoare, despre care se consideră că sunt aducătoare de fericire si noroc. În Bucovina, însă, cei care primesc mărţişoarele sunt bărbaţii.