Mesaje de 1 Martie.  Primăvara să îţi aducă un mărţisor de sănatate, un ghiocel de noroc, o adiere caldă de fericire, un nor de iubire şi un soare strălucitor asemeni sufletului tău.  Fie ca acest mărţisor să ne aducă liniştea şi fericirea de care avem nevoie toţi şi iubirea să ne îmbrăţişeze sufletul.

Un buchet de ghiocei şi o primavară superbă pentru o persoană mai specială decât toate anotimpurile! Toate florile din lume pentru primavara mea!

O primăvară cu multă bucurie şi linişte în suflet!

Să porţi mereu primăvară în suflet, iubirea în inima şi zâmbetul pe buze! La mulţi ani de 1 Martie!

Citeste si: Felicitări 1 Martie 2020. Cele mai frumoase Imagini cu text pentru 1 Martie 2020

Pe poiana amorţită Soarele vâslea uşor, Şi din iarbă vestejită A ieşit un mărţişor!

Mesaje de 1 Martie


Mesaje de 1 Martie.   Lumina, viaţă şi mult dor Să primiţi de mărţişor!

Fie că primăvară ce bate la uşa să îţi învăluie dimineţile cu parfum de lăcrămioare. La mulţi ani de mărţişor!

Citeste si: VIDEO| Mărțișoarele dulci, la modă

Un buchet de ghiocei şi o primăvară superbă pentru o persoană mai specială decât toate anotimpurile!

Din depărtări, pe aripi neştiute, Purtat de un dulce şi mirific dor, În cea mai minunată primăvară, Se îndreaptă către ţine, un Mărţişor!

Mesaje de 1 Martie.  În prag de Primăvară, Mărţişorul să alunge spiritele rele şi să-ţi umple sufletul de bucurie şi speranţa.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Ciclonul Ashley va lovi România. Vremea se va răci brusc cu aproape 20 de grade și va fi potop. Precipitaţii de 100 l/mp- wowbiz.ro

Mesaje de 1 Martie

Citeste si: Mesaje de 1 Martie 2020. Imagini cu mesaje de primăvară

Mesaje de 1 Martie. De sub zăpadă a răsărit un ghiocel şi mi-a şoptit ceva la ureche: A sosit primăvară!

Mesaje de 1 Martie. Tu să rămâi mereu ca o primăvară, ca o ciocârlie în înaltul cerului, ca o lăcrămioara…

Un gând bun şi un zâmbet din tot sufletul, un mărţişor care să-ţi aducă în suflet primăvară.

Mesaje de 1 Martie.  Primăvară ce se întoarce să-ţi aducă speranţa şi bucurie în suflet!

În această dimineaţă soarele a bătut în geam mai insistent. Ai deschis fereastră şi ai lăsat primăvară să între în casă... e 1 Martie,... bucură-te!

Mesaje de 1 Martie

Citeste si: Zambila. Ce este, de fapt, această plantă și cui nu ar trebui să o dăruiești de 1 Martie

Mesaje de 1 Martie.  Am căutat un buchet de ghiocei la fel de drăgălaş că ţine, dar tot nu am găsit.

Tu est primăvară mea! Te iubesc! Să ai un 1 Martie superb!

Un mic mărţişor şi un ghiocel îţi dăruiesc, ca să ştii că a venit primăvara. E timpul să zâmbeşti!

Mesaje de 1 Martie. Povestea mărțișorului

Cu toţii primim sau dăruim mărţişoare de 1 martie. Unii dintre noi s-au aflat de-a lungul timpului în ambele ipostaze, pentru că marţişorul este o tradiţie care se sărbătoreşte diferit în diverse zone ale ţării. De unde vine această tradiţie şi care este semnificaţia ei?

Mărţişorul celebrează venirea primaverii. Dăruit de 1 martie,  este un obicei specific românesc. În această zi, bărbaţii  oferă doamnelor şi domnişoarelor apropiate mărţişoare, despre care se consideră că sunt aducătoare de fericire si noroc. În Bucovina, însă, cei care primesc mărţişoarele sunt bărbaţii.

Citeste si: A renunțat Flick la prieteni pentru relație? „Eram văzut ca eternul burlac, petrecăreț. Eram petrecărețul suprem. Mulți prieteni la început s-au bucurat, pe urmă n-au înțeles.”- kfetele.ro

Citeste si: Copiii lui Adrian Păunescu şi-au aruncat cuvinte grele: "Lăcomie, ipocrizie și minciună". Cum s-au împotmolit lucrurile la evaluarea averii regretatului poet- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Mesaje de 1 Martie

Citeste si: Se întoarce IARNA! Anunț de ultimă oră de la meteo

Tradiţional, mărţişoarele sunt formate dintr-un şnur împletit roşu cu alb,  cu care se leagă  simboluri ale norocului: trifoi cu patru foi, potcoavă, coşar.

Mesaje de 1 Martie. Apărut în mediul rural, mărţişorul a fost preluat la oraş sub formă de  monedă de argint sau aur, atârnată de un şnur.  Aici a suferit diverse transformări -  a fost asimilat rapid la  un breloc cu şnur rosu-alb şi purtând semne de noroc sau de dragoste: trifoi cu patru foi, carte de joc, inimă. Treptat,  obiceiul s-a schimbat, astfel că, în prezent, obiectul care atârnă de şnur s-a diversificat. Poate fi  mărgea cu pene, scoici, animale,  zodiace, iniţiale ale numelor,  flori, animale, etc.

Mesaje de 1 Martie

Citeste si: Prăjitură Mărțișor: Desertul perfect pentru 1 martie 2020

Mesaje de 1 Martie. Potrivit etnologului Irina Nicolau (1946 – 2002), azi, mărţişorul a devenit  pretext pentru a oferi un cadou mai consistent, care uneori rezolvă diverse obligaţii sociale. Din talisman şi obiect ritualic, mărţişorul a devenit un fel de obligaţie socială care întreţine o tradiţie. Astfel, oraşul i-a schimbat funcţia dintr-una ritualică şi magică, într-una socială.

Prima zi a primaverii a fost sărbătorită înca de acum 8.000 de ani, conform descoperirilor arheologice. În timpul dacilor, mărţişoarele erau pietricele albe şi rosii, înşirate pe o aţă, scrie tvr.ro.

Citeste si: 29 Februarie 2020. Ce semnificaţie are anul bisect şi ce trebuie să faci în această zi

Mesaje de 1 Martie. Mărţişorul celebrează venirea primaverii. Dăruit de 1 martie,  este un obicei specific românesc. În această zi, bărbaţii  oferă doamnelor şi domnişoarelor apropiate mărţişoare, despre care se consideră că sunt aducătoare de fericire si noroc. În Bucovina, însă, cei care primesc mărţişoarele sunt bărbaţii.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si