Fasole bătută. Cum se prepară corect această mâncare delicioasă. Merge de minune cu murături
Fasolea bătută este foarte gustoasă, excelentă pentru posturi și în zilele răcoroase. Acest preparat este una dintre cele mai sățioase mâncăruri românești și este preferată de toată lumea, mai ales atunci când este servită alături de murături făcute tot în casă.
Fasolea se pune la înmuiat în apă călduță cu câteva ore înainte de preparare, cel mai sigur este de seara până a doua zi.
apoi, se fierbe foarte bine în 2-3 ape. Atenție! Ai grijă ca apa să fie caldă când o schimbi.
Fasole bătută. În ultima apă în care se pune, se lasă la foc mic, să fiarbă cât are nevoie. Pentru cine dorește un gust aparte, poate pune câteva rondele de morcov, câteva boabe de piper și 2-3 frunze de dafin.
Piperul și frunzele se vor înlătura când se trece la pasat.
După ce a fiert bine, se scurge de apă și se dă prin strecurătoare sau se pasează la blender. Ceapa se taie felii subțiri și se pune la călit. Când s-a călit, se pune și pasta de tomate și se amestecă bine.
Jumătate din cantitate, plus usturoiul pisat se freacă bine cu fasolea pasată. Aceasta trebuie să se umfle și să se omogenizeze.
Fasole bătută. Nu scurgeți ceapa de ulei, acesta va face fasolea mai pufoasă. Se potrivește de sare și piper, se pune într-un vas și se acoperă cu cealaltă jumătate de ceapă călită cu bulion, scrie gustos.ro.