Pâinea prăjită este nelipsită de la micul dejun! Specialiștii atrag atenția: Legătura dintre cancer și consumul de pâine părjită
Pâinea prăjită este nelipsită de la micul dejun. Ceea ce nu știu mulți e că conţine un nivel crescut de acrilamide, nişte substanţe cancerigene care se dezvoltă când alimentele sunt gătite la temperaturi înalte.
Pâine prăjită. Profesorul Guy Poppy a precizat că nivelul de acrilamide este direct proporţional cu gradul de gătire, deci cu cât pâinea sau cartofii sunt mai crocanţi, cu atât nivelul de acrilamide pe care îl conţin este mai mare.
Guy Poppy a mai spus că pâinea prăjită cu cel mai mic nivel de acrilamide trebuie să aibă o culoare cât mai deschisă posibil.
Pâine prăjită. Acrilamidele sunt nişte substanţe cancerigene care se formează din reacţia dintre aminoacizii, zaharurile şi apa din cartofi şi pâine, la temperaturi de peste 120C.
Pâine prăjită. Nivelul de acrilamide prezent în pâinea cel mai puţin prăjită este de aproximativ 9 micrograme per kilogram, în timp ce pâinea cea mai mult prăjită (cea de culoare neagră) este de 167 micrograme per kilogram.
Greșeala pe care o facem toți când o preparăm dimineața
Pâine prăjită. Omleta este una dintre cele mai gustoase preparate de la micul dejun. Puțini știu însă cum se prepară corect o omletă delicioasă. Iată secretele!
Nu mai găti la foc mare
Focul mare scade structura de proteine din ouă, astfel încât în final preparatul va fi mai dur și mai uscat. Asta spun bucătarii profesioniști. Flacăra medie este cea mai recomandată variantă. Astfel, va fi temperatura optimă pentru preparat.
Nu mai adăugați apă, smântână sau lapte în compoziție
Pâine prăjită. Turnând lapte, smântână sau apă în timp ce bateți ouăle nu le face mai pufoase, ci mai dure. În plus, orice lichid adăugat se va separa de ouă când amestecul este pus pe foc.
Adăugați sare sau alte condimente doar când omletă este gata
Mulți adaugă un vârf de cuțit de sare în timp ce bat ouăle. Nu face decât să atragă umezeala, ceea ce e că și cum ați adaugă lapte sau apă. Este bine să adăugați sarea când omleta este aproape gata.
Pâine prăjită. Legumele sunt încărcate cu apă. Pentru o omletă gustoasă folosiți legume deja gătite.
Le puteți sota direct în tigaie și scurgeți excesul de apă înainte de a le adăuga în omletă.