Broccoli. Trebuie să ai mare grijă atunci când gătești această legumă. Dacă îl fierbi, işi pierde toți nutrienții. Află care este cea mai bună variantă de a pregăti broccoli și cum să nu pierzi calitățile legumei.
Broccoli abundă în vitamine precum vitamina B12, B6, vitamina C.
Prin fierbere, toate vitaminele și nutrienții se pierd, inclusiv cele care luptă cu cancerul, ca de exemplu glucozinolați. Vitaminele solubile vor colora apa în care fierbi broccoli, dar nu este o idee bună să bei această apă, decât dacă ai cumpărat legumă bio, întrucât și pesticidele se transferă în apă.
Cea mai bună variantă de a pregăti broccoli este să îl înăbușiți. Experții spun că, prin metoda la abur, se păstrează toate calitățile legumei. Conform doctorulzilei.ro, pentru a avea o masă sănătoasă, nu adăuga sosuri pline de calorii. Este suficient să adaugi puțină sare și piper şi să să storci jumătate de lămâie.
Broccoli cu usturoi şi lămâie la cuptor. Cum se prepară:
Încălzește cuptorul la 200 de grade Celsius, iar apoi desfă buchetele de broccoli şi spală-le. Lasă-le la scurs. Între timp, amestecă uleiul de măsline cu sarea, piperul şi usturoiul.
Trece bucheţelele de broccoli prin el, iar apoi aşază-le într-o tavă tapetată cu foaie de copt.
Broccoli. Pune tava la cuptor şi las-o timp de 15-20 de minute sau până când bucheţelele pot fi înţepate cu uşurinţă cu furculiţa. Răstoarnă broccoli pe un vas pentru servit şi stropeşte cu zeama de lămâie.