Medicul Sylvia Hoişie, în vârstă de 93 de ani, a făcut parte din echipa care a inventat Polidinul, produs 100% românesc la care s-a muncit vreme de şase ani. Sylvya a povestit pentru adevărul.ro despre epidemiile cu care s-a confruntat în copilărie, dar și pe vreme de război.

Citeste si: VIDEO| Coronavirus. Bucureştenii vor intra, până la urmă, într-un proiect pilot de testare

Medicul Sylvia Hoişie a cunoscut drama Holocaustului, iar după război a devenit medic. Apoi a făcut parte din Institutul Cantacuzino din Iași.

Citeste si: Informații oficiale: Spania a depăşit pragul de 4.000 de decese din cauza coronavirusului

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Medicul Sylvia Hoişie

Specialistul Sylvia Hoişie a transmis că virusul covid-19 este o mutaţie foarte agresivă a unui alt virus. „Corpul uman nu-l recunoaşte şi nu poate produce atât de repede anticorpi. Dar, cu timpul, ei se vor produce şi însuşi omul care se îmbolnăveşte va putea să lupte împotriva lui. Virusul acesta este agresiv prin aceea că are o transmitere rapidă.” a spus cadrul medical.

Citeste si: Statul cu 385 de decese din cauza coronavirus

Medicul din echipa Polidinului face declarații uimitoare despre coronavirus: „Pare să fie o mutaţie a unui virus“

Medicul din echipa Polidinului a vorbit și despre știrile care transmit că virusul a fost creat în laborator. Sylvia Hoişie susține cu ardoare însă că este o mutație a unui virus apărut la liliac.

„Nu pare a fi un virus creat în laborator. Poate să fie o mutaţie a unui virus apărut la liliac şi transmis de acesta altui animal. Şi gripa spaniolă a fost provocată de un virus aviar, transmis la om. În acea vreme nu existau laboratoare moderne ca să putem spune că s-ar fi creat acolo.”

Citeste si: Coronavirus România: Numărul persoanelor infectate a ajuns la 1029. Câte persoane s-au vindecat?

Sylvia Hoişie a dezvăluit în cadrul interviului pentru adevărul.ro și măsurile de protecție pe care le-a luat, dar și ce are de gând să facă de acum încolo: „Eu nu mai ies deloc din apartament, sunt ajutată de prietene. Dar vă mărturisesc că în viaţa mea nu m-am spălat atât de des pe mâini. Am lucrat din timpul facultăţii la spital. Imediat după război erau condiţii grele, nu erau condiţiile de igienă de astăzi, dar nu m-am îmbolnăvit niciodată. Noi, la oraş, avem apă potabilă, dar ce fac cei din mediul rural? Cum se spală fără apă curentă? Este trist.”

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Mădălina Pamfile, încătușată și dusă la INML după ce a fost prinsă băută la volan- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Medicul Sylvia Hoişie

Medicul Sylvia Hoişie a făcut parte din pleiada de specialişti renumiţi ai Institutului Cantacuzino din Iaşi, o filială a celui din Bucureşti, condus de bacteriologul Petre Condrea, profesor la Facultatea de Medicină din Iaşi şi fost elev al celebrului microbiolog Ion Cantacuzino. Citește interviul complet pe Adevărul.ro.  


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si