Prapurul de miel. Ce este, de fapt, și de ce este ingredientul esențial pentru drob
Prapurul, cunoscut și ca prapor, prapure, prapore, este membrana care învelește organele interne ale mielului. Este format în mare parte din grăsime. Va da un gust deosebit de bun drobului!
Prapurul dă, an de an, gustul special al drobului de Paşte. În plus, prapurul este cel care împiedică drobul să nu se sfarăme, ținând legată toată umplutura.
Ce este drobul
Drobul de miel este un preparat culinar tradițional românesc, fiind una dintre mâncărurile din miel specifice sărbătorii de Paște.
Prapurul. Ingredientele principale sunt măruntaiele de miel (ficat, plămâni, splină, inimă și rinichi), verdețuri (ceapă verde, mărar, pătrunjel, usturoi, leuștean), ouă (crude și fierte).
Măruntaiele fierte și tocate sunt amestecate cu celelalte ingrediente și condimente (sare, piper). Prapurul mielului este așezat într-o tavă, peste care se pune amestecul de carne.
Este foarte important să spălăm bine organele și prapurul în mai multe ape.
Cât timp pregătim compoziția pentru drob ținem prapurul într-un castron cu apă rece și puțin oțet.