Prapurul dă, an de an, gustul special al drobului de Paşte. În plus, prapurul este cel care împiedică drobul să nu se sfarăme, ținând legată toată umplutura.

Ce este drobul

Drobul de miel este un preparat culinar tradițional românesc, fiind una dintre mâncărurile din miel specifice sărbătorii de Paște.

Prapurul

Citeste si: Rețetă drob pufos: La ce temperatură trebuie copt? Multă lume nu știe și face o mare greșeală!

Care sunt ingredientele principale pentru drob

Prapurul.  Ingredientele principale sunt măruntaiele de miel (ficat, plămâni, splină, inimă și rinichi), verdețuri (ceapă verde, mărar, pătrunjel, usturoi, leuștean), ouă (crude și fierte).

Prapurul

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive- wowbiz.ro

Măruntaiele fierte și tocate sunt amestecate cu celelalte ingrediente și condimente (sare, piper). Prapurul mielului este așezat într-o tavă, peste care se pune amestecul de carne.

Citeste si: Carnea de miel. Avertismentul medicilor: Nu mai consumați carne de miel dacă suferiți de aceste boli!

Prapurul este cel care ține toată compoziția la un loc.

Câte calorii are drobul de miel

Drobul de miel are puține calorii şi poate constitui aperitivul perfect. O felie de drob conţine 80 de kilocalorii.

Prapurul

Citeste si: Ouă de Paște. Cum se fierb corect? Multă lume face această greșeală

Greșeala pe care o fac mullți când prepară drobul

Este foarte important să spălăm bine organele și prapurul în mai multe ape.

Cât timp pregătim compoziția pentru drob ținem prapurul într-un castron cu apă rece și puțin oțet.

Citeste si: 5 greseli pe care le faci cand gatesti carne de miel

Prapurul

Fierbem organele de miel în apă cu sare, luând spuma de câte ori este nevoie. Se scot din vas și se lasă să se răcească.

Se trec prin masina de carne măruntaiele de la un miel, inima, ficatul, plămânii. VEZI AICI REȚETA PENTRU CEL MAI BUN DROB

VEZI ȘI ALTE REȚETE DELICIOASE DE PAȘTE


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si