Salata boeuf. Ingredientul greșit care strică tot preparatul. Iată secretul pentru a ieși perfectă!
Salata boeuf. Rețeta pentru a ieși perfectă! De pe masa de Paște, nu lipsește niciodată salata boeuf. Este unul dintre cele mai iubite preparate de sărbători. Dar, mare atenție, are câteva secrete!
Salata boeuf are secretele ei! Pentru a ieși perfectă, tebuie respectate câteva reguli simple pe care ți le prezentăm în continuare.
Salata boeuf. De ce ai nevoie: un kilogram de cartofi, o jumătate de kilogram de morcovi, 400 de grame de castraveți murați și 450 de grame de carne de vită.
Salata boeuf. Cum se prepară: Fierbe morcovii și cartofii și carnea de vită împreună. Când sunt gata, taie totul în cubulețe mici și amestecă-le cu mâna pentru a combina cât mai bine toate aromele.
Separat, prepară o maioneză cu ou și puțin ulei, pentru a fi cât mai ușoară.
Salata boeuf. Doar un singur ingredient e periculos pentru siluetă
”Când spui “salată” te gândești la ceva dietetic, ușor. Ori salată de boeuf e mai degrabă un fel consistent, complet de mâncare. Și dacă cantitatea nu e simbolică (2 linguri), silueta va avea de câștigat/suferit.
Ingredientele sunt simple, hrănitoare: cartofi fierți, morcov, păstârnac, țelină (vă recomand), mazăre, murături și carne.
Chiar dacă are “boeuf-ul” în titlu, poate fi făcută și cu carne de pui/curcan, dar și cu plulpă de porc (foarte gustos). De preferat castraveții murați în saramură, nu în oțet, fermentația lactică aduce un plus de savoare și beneficii pentru digestie. Cartofii fierți și reci au amidon cu absorție lentă și rol prebiotic, iar mazărea e plină de fibre și minerale. De carne nu mai vorbim- sățioasă, cu proteine complete, antianemică și cu calorii negative.
Până aici totul perfect, acoperim toate nevoile nutritive ale sezonului rece. De unde pot apărea problemele pentru siluetă? Din maioneză!!!! Pentru fiecare lingură socotiți 150cal. Este decizia fiecărei gospodine cât de “legată” va fi salată, însă sfatul meu este să nu înnecați ingredientele, să nu o transformați într-un sos de maioneză.
Porția rămâne un element important, am încercat să va sugerez câteva variante și puteți vedea și diferența de aspect/consistență în funcție de cantitatea de maioneză- cu cât mai puțină, cu atât mai bine.
Concluzia: salata de boeuf este, probabil, piesă cu “greutate” a meniului de Sărbători. A se consumă cu moderație/responsabil!”, spune nutriționistul Mihaela Bilic, pe Instagram.