Un raport publicat marți arată că un medic din Thailanda ar putea fi prima persoană moartă din cauza Covid-19, care a contactat virusul de la o persoană decedată.

Newsweek relatează într-un raport publicat în „Journal of Forensic and Legal Medicine” că un medic legist și un asistent din Thailanda, infectați cu noul coronavirus, s-ar fi putut infecta în urma „contactului cu probe biologice și cadavre”.

Întâmplarea care șochează o lume întreagă. Primul caz de transmitere a coronavirusului de la o persoană decedată

„Conform informațiilor, acesta este primul raport despre infecția cu COVID-19 și decesul în rândul personalului medical dintr-o unitate de Medicină Legală", se precizează în raport.

Întâmplarea care șochează o lume întreagă. Primul caz de transmitere a coronavirusului de la o persoană decedată

Nu au fost însă, incluse detalii despre vârsta/ numele medicului legist și ale asistentului medical. De asemenea, nu există date privind numărul de cadavre contaminate.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

„Cu toate acestea, controlul infecției și precauțiile universale sunt necesare. Profesioniștii în domeniul criminalistic trebuie să poarte dispozitive de protecție, inclusiv un costum de protecție, mănuși, ochelari de protecție, șapcă și mască. Procedura de dezinfectare folosită în sălile de operații ar putea fi aplicată și în unitățile de patologie/ criminalistică”, se

mai arată în raport.

Citeste si: VIDEO| A pierdut sarcina după 12 ore în vamă

Citeste si: VIDEO| Preot infectat cu coronavirus a slujit din casă-n casă

Citeste si: O femeie în vârstă de 60 de ani a ieşit la plimbare cu broasca ţestoasă prin Roma şi a fost amendată cu 400 de euro

Privind acest subiect, anterior aflării morții medicului legist thailandez, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a afirmat că „nu există dovezi ale persoanelor infectate din cauza expunerii la trupurile persoanelor care au murit din cauza COVID-19”.

Totuși, potrivit OMS, în trupul unei persoane care a murit din cauza COVID-19, plămânii și alte organe ar putea menține încă virusul viu.

Citeste si: Greșeala făcută de Klaus Iohannis atunci când s-a adresat românilor. Ce a omis să spună?


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si