Stufat de miel. Rețeta bunicilor. Cum se prepara în trecut cel mai bun stufat de Paște
Stufat de miel. Vorbim de o mâncare tradițională de Paște care era nelipsită de pe mesele bunicilor. Iată cum se prepara în trecut stufatul de miel!
Stufat de miel. De ce ai nevoie:
- 750 grame carne de miel
- 20 fire de ceapă verde
- 15-20 fire de usturoi verde
- Boia
- Oţet după gust
- bulion de roşii
- Mărar
- Sare după gust
- Ulei şi făină pentru rântaş.
Stufat de miel. Mod de preparare:
Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Ceapa și usturoiul se opăresc într-o oală cu apă. Le înodăm şi le lăsaăm să fiarbă puţin. Bucăţile de carne le prăjim în grăsime sau ulei şi le scoatem într-o cratiţă. În tigaie punem ceapa şi usturoiul.
Pregătim un rântaş din ulei şi făină, presărăm boia de ardei, apoi stingem cu puţină zeamă în care a fiert zarzavatul.
Adăugăm în rântaş puţin oţet şi bulion de roşii, turnăm rântaşul peste carnea cu zarzavat şi lăsăm să fiarbă la foc potrivit, amestecând din când în când să nu se prindă de cratiţă.Când mâncarea a scăzut şi s-a format un sos ca o smântână subţire, adăugăm mărarul tocat mărunt şi dăm la răcorit.
Stufat de miel, reţeta din cartea de bucate a lui M. Sevastos