Medicul primar de chirurgie pediatrică Florin Enache a povestit joi, pentru agenţia de presă News.ro, că în 28 martie o fetiţă de şase ani şi nouă luni s-a prezentat în Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean Constanţa cu dureri de burtă. Medicul a spus că, în urma anamnezei şi a radiografiei pulmonare, a observat că fetiţa este suspectată de infectare cu noul coronavirus. Mai întâi a fost efectuat un test rapid, care a confirmat infectarea cu COVID-19, iar apoi un test PCR care a fost tot pozitiv.

Fetiţă confirmată cu Covid-19, operată de apendicită la Spitalul Judeţean Constanţa

Fetiţă confirmată cu Covid-19, operată de apendicită la Spitalul Judeţean Constanţa


"Ne-am luat apoi toate măsurile de precauţie. Am internat-o, avea un abdomen acut chirurgical. După nici 24 de ore am operat-o pentru că avea o apendicită gangrenoasă perforată cu abces periapendicular”, a spus medicul Florin Enache.

Citeste si: Spectacolele de la Teatrul Naţional Bucureşti, suspendate încă o lună

Fetiţa a stat împreună cu mama ei în spital, într-un salon dedicat pentru pacienţii confirmaţi sau suspectaţi de infecţie cu Covid-19.

"Fetiţa a stat cu mama în spital. Avem în spital pe fiecare secţie un salon dedicat pentru pacienţii potenţial infectaţi Covid şi a stat izolată. Acolo se intră echipat complet. Pe fetiţă am ţinut-o cât a fost nevoie să scape de orice problemă chirurgicală”, a

mai afirmat medicul.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Copiii care au îngrozit Franţa. Autorităţile franceze sunt în alertă maximă după atrocităţile săvârșite de doi băieți de 14 și 15 ani- antena3.ro

Citeste si: Regretul unui bărbat care și-a pus panouri solare. „Am o casă care nu poate fi vândută. Valoarea i-a scăzut”- wowbiz.ro

Citeste si: Avertisment de la OMS: Vin săptămâni critice pentru Europa

El a precizat că fetiţa nu avea simptomatologie specifică Covid-19, iar după o săptămână a fost din nou testată, iar rezultatul a fost negativ.
Ea a fost externat în 4 aprilie, iar apoi s-a izolat cu mama ei la domiliciu.

Citeste si: In acesta seara, de la ora 22:00, nu pierdeti premiera serialului „Familia Medici: Conducatorii Florentei”, la Kanal D

Florin Enache a mai precizat că mama fetiţei revenise din Germania cu trei săptămâni înainte, iar tatăl se întorsese din aceeaşi ţară cu o săptămâna înainte. Părinţii fetiţei, dar şi sora ei au fost testaţi pentru coronavirus, rezultatele fiind negative.

Florin Enache a spus că, din informaţiile pe care le are, aceasta a fost prima intervenţie făcută în România la un copil confirmat cu Covid-19 şi crede că niciun adult confirmat cu coronavirus nu mai fusese operat în ţara noastră până la acea dată.

Citeste si: Ștefan Bănică nu mai are stare în casă! Imagini surprinzătoare cu artistul în afara locuinței


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si