Marinadă pentru miel. Ingrediente:

  • Vin alb
  • Ulei de măsline
  • Usturoi (de preferat verde)
  • Mentă
  • Cimbru
  • Un pic de busuioc
  • Foi de dafin
  • Piper
  • Boia dulce
  • Sare

Marinadă pentru miel

Citeste si: Salata boeuf de Paște. Aceasta este rețeta corectă! Ani la rând, mulți au preparat-o greșit

Marinadă pentru miel. Usturoiul, menta și busuiocul se toacă mărunt și se pun în vin. Omogenizați bine, adăugând și sare și piper.

Aveți mare grijă! Cantitatea de marinadă trebuie să fie suficientă pentru a acoperi carnea. 

Marinadă pentru miel

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Se toarnă baițul peste carne, se acoperă cu folie și se lasă la frigider cel puțin 24 de ore.

Citeste si: Baiț pentru miel. Vei obține o carne fragedă și foarte gustoasă. Trei rețete

Cum să pregăteşti carnea de miel ca să nu miroasă

Marinadă pentru miel. Preparatele din carne de miel sunt cele mai recomandate la masa elegantă din ziua de Paşte.

Totuşi, unele persoane le evită ori sunt reţinute faţă de ele din cauza mirosului specific care persistă uneori până după gătire. Iată câteva sfaturi simple care vă vor ajuta să reduceţi sau chiar să eliminaţi în totalitate acest neajuns.

1. Alegeţi pe cât este posibil cu ştiinţă carnea pe care doriţi să o preparaţi. Cu cât carnea aleasă este mai tânără, cu atât mirosul este mai puţin strident iar eliminarea acestuia devine mai simplă.

În plus, organismul o va digera şi mai uşor decât pe cea bătrână.

Marinadă pentru miel

Citeste si: Ciorba de burtă de post. Este sănătoasă și savuroasă! Rețeta pe care puțini o știu

Marinadă pentru miel. 2. Cea mai mare parte a vinii pentru miros o poartă grăsimea animală. Eliminaţi cu cuţitul înainte de preparare cât mai mult din surplusul de grăsime.

3. Lăsaţi carnea 3-4 ore într-un litru de apă. Pentru frăgezire puteţi pregăti o marinadă în care să o ţineţi peste noapte.

4. Gătiţi carnea de miel cu multe condimente precum cimbrul, ghimbirul, usturoiul, piperul negru şi rozmarinul. Puteţi adăuga peste carne şi o linguriţă de suc de lămâie, întrucât efectul este similar cu cel întâlnit în cazul peştelui.

Citeste si: De ce nu e bine sa mananci cozonac si sa bei lapte? Sfatul nutritionistilor

Marinadă pentru miel. Carnea de miel este prezentată uneori ca o sursă de sănătate, alteori ca o adevărată ameninţare pentru organismul noastru. Prima situaţie se asociază cu un consum echilibrat, în vreme ce a doua cu excesul şi abaterile de la recomandările medicilor şi nutriţioniştilor.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si