Marinadă pentru miel pentru o friptură fragedă și extrem de gustoasă. Iată secretul!
Marinadă pentru miel. Unul dintre elementele-cheie ale fripturii de miel este marinarea. Vă prezentăm azi combinația perfectă cu care nu veți da greș!
Marinadă pentru miel. Ingrediente:
Marinadă pentru miel. Usturoiul, menta și busuiocul se toacă mărunt și se pun în vin. Omogenizați bine, adăugând și sare și piper.
Aveți mare grijă! Cantitatea de marinadă trebuie să fie suficientă pentru a acoperi carnea.
Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Se toarnă baițul peste carne, se acoperă cu folie și se lasă la frigider cel puțin 24 de ore.
Marinadă pentru miel. Preparatele din carne de miel sunt cele mai recomandate la masa elegantă din ziua de Paşte.
Totuşi, unele persoane le evită ori sunt reţinute faţă de ele din cauza mirosului specific care persistă uneori până după gătire. Iată câteva sfaturi simple care vă vor ajuta să reduceţi sau chiar să eliminaţi în totalitate acest neajuns.1. Alegeţi pe cât este posibil cu ştiinţă carnea pe care doriţi să o preparaţi. Cu cât carnea aleasă este mai tânără, cu atât mirosul este mai puţin strident iar eliminarea acestuia devine mai simplă.
În plus, organismul o va digera şi mai uşor decât pe cea bătrână.Marinadă pentru miel. 2. Cea mai mare parte a vinii pentru miros o poartă grăsimea animală. Eliminaţi cu cuţitul înainte de preparare cât mai mult din surplusul de grăsime.
3. Lăsaţi carnea 3-4 ore într-un litru de apă. Pentru frăgezire puteţi pregăti o marinadă în care să o ţineţi peste noapte.
4. Gătiţi carnea de miel cu multe condimente precum cimbrul, ghimbirul, usturoiul, piperul negru şi rozmarinul. Puteţi adăuga peste carne şi o linguriţă de suc de lămâie, întrucât efectul este similar cu cel întâlnit în cazul peştelui.
Marinadă pentru miel. Carnea de miel este prezentată uneori ca o sursă de sănătate, alteori ca o adevărată ameninţare pentru organismul noastru. Prima situaţie se asociază cu un consum echilibrat, în vreme ce a doua cu excesul şi abaterile de la recomandările medicilor şi nutriţioniştilor.