Tofu. Ce este, de fapt, acest produs și din ce este făcut. Mai cumperi?
Tofu este un produs popular în rândul vegetarienilor. Vă prezentăm câteva secrete ale acestui produs misterios care se găsește și în supermarketurile de la noi.
Tofu este preparat din soia despre care se știe că nu este tocmai sănătoasă pentru organis. Mai exact, soia este unul dintre cele mai modificate genetic alimente din lume.
Tofu este obţinut din boabe de soia, apă şi un agent coagulant.
Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Specialiștii spun că soia nu este un aliment sănătos, nu previne bolile şi nici măcar nu s-a dovedit că este sigur. Studiile au arătat de nenumărate ori că soia poate genera probleme digestive, malnutriţie, disfuncţii ale tiroidei, declin cognitiv, tulburări ale aparatului reproductiv că şi boli ale inimii şi cancer.
În prezent, 90% din soia care se cultivă la nivel mondial este modificată genetic. În general, produsele modificate genetic sunt bănuite ca fiind cauza multor probleme de sănătate întrucât distrug bacteriile bune din sistemul digestiv şi, în acelaşi timp, afectează modul în care funcţionează acesta.
Tofu conţine fitoestrogeni, un grup heterogen de compuşi nonsteroizi care se găsesc în plante în mod natural. Aceste substanţe blochează producţia normală de estrogeni şi au fost legate de cancerul la sân.
Unele studii ştiinţifice au demonstrat că soia „hrăneşte” cancerul la sân de vreme ce se comportă asemeni estrogenului.