Moscova a hotărât la începutul lui aprilie să-şi limiteze exporturile de cereale- la şapte milioane de tone- până la 30 iunie, motiv pentru care a fost criticată de organizaţii multilaterale ca FAO, OMC şi OMS, care se tem că aceste restricţii în timpul pandemiei noului coronavirus ar putea să conducă la penurii alimentare.

Citeste si: Școlile vor impune reguli noi. Toți copiii vor purta măști

Însă, duminică, aceste cote au fost ”în întregime epuizate”, a precizat ministerul într-un comunicat.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Astfel, exporturile de cereale ”urmează să fie suspendate până la 1 iulie 2020”, a anunţat Guvernul.

Rusia este primul exportator mondial de grâu şi unul dintre principalii producători şi exportatori de cereale din lume.

Guvernul rus a anunţat la jumătatea lui martie că intenţionează să pună în aplicare restricţii ale exportului anumitor produse alimentare, din cauza pandemiei covid-19, pentru a asigura stabilitatea pieţei naţionale.

Citeste si: Trump și Putin, mesaj comun. Premieră după 10 ani

Această decizie riscă să provoace o creştere şi mai mare a cursurilor, deja mari. Vineri, pe Euronext, tona de grâu se tranzacţiona cu 199 de euro la termen în mai, iar cea de porumb cu 165,75 euro la termen în iunie.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si