Secretarul pentru Afaceri al Marii Britanii, Alok Sharma a salutat colaborarea ca fiind un pas vital pentru a face disponibil vaccinul studiat de Oxford cât mai curând posibil, dacă va trece cu succes de studiile clinice.

Săptămâna trecută, o echipă de cercetători britanici a administrat vaccinul primilor voluntari, iar la începutl lunii aprilie a anunţat că este pregătită o capacitate de producţie pe scară largă, pentru fabricarea a milioane de doze de vaccin, înainte ca studiile clinice să dovedească eficacitatea acestuia.

Citeste si: SUA înregistrează peste 2.000 de morţi din cauza covid-19, a treia zi consecutiv. Bilanţul deceselor creşte la 62.906

Numai câteva vaccinuri aflate în dezvoltare au ajuns în faza testelor clinice pe oameni, care sunt un indicator al siguranţei şi al eficacităţii şi stadiul în care majoritatea vaccinurilor eşuează.

”Speranţa noastră este că prin unirea forţelor putem accelera globalizarea unui vaccin pentru combaterea virusului şi protejarea oamenilor de cea mai mortală pandemie la nivelul unei generaţii”, a declarat directorul general al AstraZeneca, Pascal Soriot.

Citeste si: Noi măsuri de protecţie socială, aprobate de Guvern – Sunt vizate persoanele care primesc indemnizaţie pentru îngrijirea copilului cu dizabilităţi

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Producătorul de medicamente nu a oferit informaţii despre momentul în care intenţionează să înceapă să producă vaccinul “ChAdOx1 nCoV-19”, care este dezvoltat de Jenner Institute şi Oxford Vaccine Group.

Deşi AstraZeneca nu este un producător major de vaccinuri, ca grupurile europene GSK şi Sanofi, care lucrează la propriul vaccin, compania dispune de fonduri şi are un buget solid pentru activităţi de cercetare şi dezvoltare, de 6 miliarde de dolari.

Parteneriatul AstraZeneca-Oxford intenţionează să producă 100 de milioane de doze de vaccin până la sfârşitul acestui an şi prioritizează livrările către Marea Britanie, a declarat Soriot publicaţiei Financial Times.

Citeste si: ”Oamenii să îşi calculeze că vor face vacanţa acasă, în România”- Avertismentul autorităților

AstraZeneca, care are sediul în Cambridge, mai testează două dintre tratamentele sale deja aprobate pentru a fi folosite ca terapie pentru COVID-19, boala care a infectat peste 3 milioane de oameni şi a ucis peste 215.000.

Guvernele, companiile farmaceutice şi cercetătorii lucrează la circa 100 de vaccinuri pentru noul coronavirus. Analiştii afirmă că un vaccin de succes va avea nevoie de peste un an să fie dezvoltat, dar ar fi mult mai rapid faţă de media obişnuită de 5-7 ani.

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

În prezent nu există tratamente sau vaccinuri aprobate pentru boala extrem de contagioasă provocată de noul coronavirus, dat lucrătorii din sectorul medical au încercat multe abordări pentru tratarea pacienţilor.

Citeste si: Medicul Adrian-Streinu Cercel a făcut anunțul: „Studiile spun că pe 20 august se va termina pandemia”

Serum Institute din India, cel mai mare producător de vaccinuri din lume în funcţie de volum, a anunţat deja să va produce milioane de doze din vaccinul dezvoltat de Universitatea Oxford.

Între alţi producători farmaceutici care testează posibile vaccinuri pentru COVID-19 se află Pfizer, Moderna, Johnson & Johnson şi Novavax.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si