Pate de casă. Cum se prepară cel mai sănătos pate de ficat. Uită de conservele din supermarket!
Pate de casa. Se prepară uşor şi nu necesită cine ştie ce abilităţi culinare. Iată o reţetă de pate de ficat făcut în casă!
Pate de casă. Ingrediente (4 porții):
100 ml vin
500 g ficat de pui
150 g unt
2 cepe
5 căței de usturoi
busuioc
sare
piper
Pate de casă. Mod de preparare:
Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Se curăță ceapă și se toacă mărunt. Se călește în 100 g de unt. Ficatul se curăță de pielițe și se spală. Se pune și el la călit până când își schimbă culoarea.
Pate de casă. Se asezonează cu sare și piper. Se adaugă un pahar de apă, vin și usturoiul zdrobit.
Se lasă la fiert, pe foc mic, până când mai scade din zeamă. Când ficatul s-a fiert se scoate să se răcească pe o farfurie, după care se mixează cu ajutorul unui blender.
În funcție de textura dorită, se mai poate adăuga unt, scrie bzi.ro.
Pate de casă. Se presară condimentele și piperul după gust.