Acest bărbat din Râmnicu Sărat povesteşte că a ieşit zilele trecute din casă şi s-a dus până la magazinul din faţa blocului. Avea declaraţia completată- Pentru că mai era o persoană înăuntru a luat un suc din frigider şi a aştepat afară să-i vină rândul. Nu a apucat bine să pună sticla la gură- că un echipaj de la Poliţia Locală l-a legimitimat- iar ce a urmat depăşeşte orice imaginaţie.

Nicio explicaţie nu i-a înduplecat pe agenţi- iar amenda stă scrisă negru pe alb- 10 mii de lei! Omul a sunat deja un avocat şi a făcut plângere.

Ca el sunt mulţi- o recunoaşte până şi ministrul de Interne. Poliţiştii au interpretat ordonanţele după bunul plac- iar de aici până la abuzuri a fost doar un pas.

Citeste si: VIDEO| CCR: Amenzile sunt neconstituţionale

Sunt însă destui indivizi care au încălcat cu tupeu legile şi au primit amenzi pe măsura faptelor. De pildă- cei care au făcut grătare în aer liber sau petreceri cu zeci de invitaţi în plină pandemie- cum a fost cazul lui Spartacus- din cartierul Rahova- unde totul s-a terminat cu o răfuilaă între polițiști, jandarmi și interlopi.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: După 18 ani de căsătorie, un italian a aflat că soția sa fusese bărbat. A mers direct la tribunal- antena3.ro

Citeste si: Mesajul Ucrainei pentru nord-coreenii trimiși să lupte de partea lui Putin. ”Mii de soldați ruși au luat decizia corectă”- wowbiz.ro

Acest individ din Buzău s-a dus la socru, în alt judeţ, unde a chefuit şi s-a întors acasă infectat, astfel că un întreg cartier a fost izolat.

Decizia Curţii Constituţionale nu face deosebire și îi îndreptăţeşte pe toţi cei care au primit amenzi de peste 2 mii de lei, date în baza ordonanţei de urgenţă a guvernului care a intrat în vigoare pe 1 aprilie.

Citeste si: VIDEO| Viaţa după 15 mai, în ceaţă

Sancţiunile neconstituționale nu vor fi anulate- cei care le-au plătit trebuie să acţioneze statul în judecată. Avocatul Poporului spune că sunt deja peste o mie de plângeri depuse- iar numărul lor s-ar putea înmulţi ameţitor o dată cu decizia CCR- ceea ce ar sufoca instanțele- care trebuie să tranşeze fiecare caz în parte. Premierul Ludovic Orban spune că decizia este una dată împotriva ordinii de drept

Asta nu înseamnă că nu se vor mai da amenzi de acum încolo,  avertizează tot Orban.

Citeste si: Președintele Klaus Iohannis, o nouă declarație de presă: „PSD și acoliții săi fac tot posibilul ca efortul întregii națiuni să eșueze”

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si