"Situaţia din Milano este ca o bombă, pentru că există multe persoane care s-au îmbolnăvit dar au rămas în casă" şi nu au putut fi testate, a explicat profesorul Massimo Galli, şeful departamentului de boli infecţioase al spitalului milanez Sacco, într-un interviu publicat vineri de ziarul La Repubblica, potrivit agerpres.ro.

"Avem un număr foarte mare de persoane infectate care reîncep să circule", a precizat el, evocând reluarea graduală a activităţilor industriale şi comerciale şi ridicarea progresivă a izolării începută la 4 mai în Italia.

Citeste si: Un simptom bizar al COVID-19 îi șochează pe medici

Avertismentul transmis de un medic de renume: "Este ca o bombă!"
Avertismentul transmis de un medic de renume: "Este ca o bombă!"

El a avertizat totodată asupra riscului reinstaurării măsurilor de izolare dacă numărul persoanelor infectate începe din nou să crească.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

"Redeschiderea poate prezenta de facto unele probleme. Regiunea noastră (Lombardia) riscă să reintre în izolare, la fel ca şi unele regiuni din Piemonte sau Emilia-Romagna", a avertizat virusologul italian.

Citeste si: Bilanţul covid-19 în SUA creşte cu 2.448 de morţi şi 27.300 de contaminări

Lombardia şi capitala sa, Milano, sunt zonele cele mai afectate de epidemia de COVID-19, cu aproape 15.000

de decese şi 80.000 de cazuri.

Italia, în ansamblul său, a contabilizat aproape 30.000 de decese şi peste 215.000 cazuri de contagiere cu noul coronavirus.

Fotografii cu numeroase persoane dintre care multe nu purtau mască, plimbându-se joi pe străzile din Milano şi luând o gustare în aer liber, au apărut a doua zi pe prima pagină a ziarelor din Italia.

Citeste si: Viorel Cataramă a îmbrățișat bolnavii de COVID-19 din Ialomița, pentru a se infecta


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si