Bilanţul zilnic al morţilor din cauza covid-19 în Statele Unite a început să crească puternic- după două zile de scădere-, cu 1900 de decese într-o zi, a anunţat Universitatea Johns Hopkins, relatează AFP.

Această creştere- cu 1.894 de morţi până marţi la ora locală 20.30 (miercuri, 3.30, ora României)- creşte bilanţul la 82.246 de morţi de la începutul epidemiei în Statele Unite.

Citeste si: Angela Merkel: Germania trebuie să facă mai mult pentru a-și ajuta partenerii din UE

Bilanţul zilnic al morţilor a scăzut duminică şi luni sub pragul de 1.000, pentru prima oară de la începutul lui aprilie.

Pe de altă parte, peste 147.000 de oameni at putea să moară din cauza covid-19, în Statele Unite, până la începutul lui august, în contextul în care măsurile de izolare sunt relaxate în mod treptat, au anunţat marţi cercetători de la Universitatea din Washington, ale cărei proiecţii sunt citate adesea de Casa Albă, relatează Reuters.

Citeste si: Coronavirus- Patru morţi şi 100 de persoane contaminate după un concert

decese coronavirus SUA
decese coronavirus SUA

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Este vorba despre o revizuire în creştere a bilanţului- cu peste 10.000 de morţi în plus- faţă de proiecţii comunicate săptămâna trecută de către Institutul de Măsurare şi Evaluare Sanitară (IHME) al Universităţii din Washington.

Acest raport susţine îndemnuri la prudenţă ale unor experţi sanitari.

Citeste si: Anchetă epidemiologică in Buzau după ce un medic a fost infectat cu coronavirus

Doctorul Anthony Fauci, unul dintre principalii consilieri ai Casei Albe, a avertizat marţi, într-o audiere în Senat, că o redeschidere prematură a economiei ar putea antrena o suferinţă şi morţi inutile.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si