Destinații de vacanță în anul 2020, după ce se redeschid hotelurile în România
În acest an, coronavirusul a anulat planurile de vacanță ale multor români, îndeosebi în lunile de primăvară. Cu toate acestea, unii dintre români se gândesc deja la posibile destinații de vacanță pentru vară, după ce se redeschid hotelurile.
Cu siguranță, abia așteaptă momentul când va fi posibil să se scalde în apa mării sau să se bronzeze la soare, pe plajă. Românii trăiesc cu speranța unei vacanțe de vară, la mare sau la munte, pentru a se bucura de frumoasele regiuni turistice din țara noastră.
În conformitate cu pofta de vacanță și dorința de a-și relua în siguranță serviciile, industria turistică din România respiră cu un oftat de ușurare că s-a terminat starea de urgență și se pregătește pentru o repornire a afacerilor, în sezonul estival, după atâtea săptămâni de inactivitate.
Managerii hotelurilor au spus deja că este crucial pentru ei să ofere clienților suficientă securitate, pentru a veni să-și petreacă vacanța la ei fără teamă.
După două luni de izolare acasă, în sufletul românilor a apărut o imensă dorință de a merge într-o vacanță într-un loc liniștit, unde să aibă parte de aer curat și de peisaje frumoase. Cele mai apreciate regiuni din România sunt acelea unde vor avea ocazia să se simtă mai apropiați de natură.
Timp de mai mulți ani, muntele a devenit o a doua destinație favorită a românilor pentru lunile de vară. Pentru mulți dintre ei au devenit foarte interesante mai ales ofertele de agrement și de sănătate. De pildă, un sejur perfect ar fi în stațiunea Slănic Moldova unde sunt numeroase puncte turistice (ex. cascada, traseul "300 de scări" și izvoarele tămăduitoare) unde aerul este curat și peisajul de neuitat.
Localitatea este la baza Muntelui Nemira, la altitudinea de 530 m, iar ofertele de cazare în Slănic Moldova au prețuri extrem de avantajoase în această perioadă.
Alte destinații turistice, posibile în această vară, sunt:
Lacul Sfânta Ana și Tinovul Mohoș, județul Harghita
Transfăgărășan
Sibiu
Salina Turda, județul Cluj
Stațiunile de pe litoralul Mării Negre
Delta Dunării
Cazanele Dunării – Dubova, județul Mehedinți
Complexul Harmonie, Predeal, județul Brașov
Satul Viscri în județul Brașov
Mocănița de pe Valea Văsarului, județul Maramureș
Sighișoara, județul Mureș
Cascada Bigăr, județul Caraș-Severin
Cascada Cailor în Munții Rodnei
Mănăstirea Voroneț, Gura Humorului, județul Suceava
Valea Prahovei, Castelul Peleș, județul Prahova.
Când vor pleca românii în vacanță, facilitățile de cazare trebuie să fie în regulă, hotelurile și pensiunile care se deschid trebuie să fie îngrijite și curate, să respecte cerințele de igienă și siguranță. De îndată ce România va declara începutul sezonului turistic, standardele de calitate și securitate vor fi sporite, pentru că doar așa vor atrage turiștii.
Industria turistică are speranțe că își va relua activitatea și își va recupera o parte din pierderile din perioada de repaus.
Se preconizează ca turismul local să devină mai profitabil, chiar dacă pandemia corona a paralizat mare parte a acestui sector.
Imediat după ridicarea restricțiilor, se dorește o dezvoltare a turismului local, zonal, regional. Există destinații turistice ce oferă oportunități bune de cazare și activități în natură, care sunt în siguranță pentru românii: plimbări în natură, în peisaje pitorești, trasee de cicloturism, drumeții, plimbări cu canoe, parcuri, mănăstiri, numeroase sate minunate pe teritoriul țării noastre și altele.
Majoritatea românilor dornici de a pleca în vacanță optează pentru turismul local atunci când aleg o anumită destinație, pentru că se simt mai în siguranță. Ei pot închiria de exemplu întreaga pensiune dacă merg în vacanță cu familia sau prietenii și astfel au parte de recreere și liniște. Nu va mai fi turismul acela aglomerat, cum se întâmpla la hotelurile pline de clienți. Românilor le este teamă când vine vorba de camere de cazare în clădiri aglomerate și de asta se gândesc mult înainte de a face o alegere, pentru o posibilă vacanță.
Destinațiile de turism trebuie să respecte normele de distanțare socială, de igienă și alte reguli impuse de autorități pentru prevenirea răspândirii coronavirusului.
În această vară, probabil românii își vor îndrepta atenția spre turismul intern, vor evita transportul cu avioanele, unde se va micșora numărul de locuri și se va impune distanțarea socială. În plus, biletele la avion se preconizează că se vor scumpi, acesta fiind un mare dezavantaj.
Viitorul este incert, dar este și o oportunitate pentru români de a renunța la vacanțele în străinătate și de a descoperi frumusețea din regiunile țării noastre. Din păcate, criza economică a afectat pe toată lumea și pe cei din turism, așa că nu se știe dacă oamenii vor fi dispuși în această vară să cheltuie mulți bani pentru vacanțe. Cu siguranță vor căuta destinații în natură, locuri de cazare cât mai convenabile, fără servicii suplimentare. Totuși, antreprenorii din turism rămân încrezători pentru viitor, mai ales că au apărut schimbări în acest domeniu, turismul nu va mai fi ca altădată, înainte de coronavirus.