Purtând o mască de protecţie neagră, Trudeau s-a pus de câteva ori cu un genunchi la pământ, ultima dată timp de opt minute şi 46 de secunde, cât a fost ţinut George Floyd sub genunchi de poliţistul Derek Chauvin.

Citeste si: Scandal pe dublarea alocațiilor. Anunțul ministrului Finanțelor

Justin Trudeau s-a alăturat manifestaţiei la care au participat mii de oameni, în faţa Parlamentului, un omagiu adus lui Floyd.

El a fost însoţit la protest de ministrul Ahmed Hussen.

Premierul canadian, îmbrăcat cu o cămaşă albă şi cu pantaloni negri, a ţinut în mână un tricou cu mesajul “Black Lives Matter”, pe care i l-au dat manifestanţii.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

El nu s-a adresat mulţumii, dar de mai multe ori a dat din cap în semn de aprobare, aplaudând totodată discursurile spuse la microfon.

Citeste si: Restricții de circulație în București. Harta arterelor închise în weekend

Vineri au avut loc manifestaţii în mai multe oraşe din Canada.

La 25 mai, la Minneapolis, în SUA, George Floyd, în vârstă de 46 de ani, a fost oprit de poliţişti şi interogat cu privire la cumpărarea de ţigări cu bani falşi.

O înregistrare video arată cum el a fost arestat şi, mai mult de opt minute, unul dintre ofiţeri a stat cu genunchiul pe gâtul lui, în timp ce Floyd repeta cu nu poate respira. Autopsia a arătat că el a murit din cauza asfixierii.

În multe oraşe din SUA au izbucnit proteste, iar manifestaţii de solidaritate au avut loc şi în ţări din Europa- Marea Britanie, Olanda şi Franţa, dar şi în Australia.

Cei patru poliţişti au fost concediaţi şi puşi sub acuzare pentru omor, ucidere din culpă şi complicitate la omor.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si