Curtea Supremă SUA a dat o nouă lege. Angajatorii nu pot concedia anumite persoane doar pentru că sunt homosexuale sau transsexuale.

Curtea Supremă SUA: „Este ilegală concedierea din cauza homosexualităţii”

 concedierea din cauza homosexualităţii

Citeste si: ANAF va trimite notificări tutoror contribuabililor. Ce obligații au aceștia

Citeste si: Avertisment după creșterea numărului de infectări cu coronavirus

Citeste si: Ministerul Educației, anunț foarte important despre redeschiderea creşelor, grădiniţelor și after-school-urilor

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

”Astăzi decidem dacă un angajator poate concedia pe cineva doar pentru că este homosexual sau transsexual, Răspunsul este clar”, legea ”interzice” acest lucru, a stabilit Curtea Supremă într-o hotărâre luată cu o majoritate de şase judecători din nouă.

O lege federală din 1964 interzice discriminările ”pe bază de sex”, însă unele tribunale şi administraţia miliardarului republican Donald Trump consideră că aceasta se aplică exclusiv la diferenţele dintre bărbaţi şi femei, ci nu minorităţilor sexuale.

Apărători ai angajaţilor gay, lesbiene sau transsexuali, susţinuţi de numeroşi aleşi democraţi şi mai multe întreprinderi mari- între care Apple, General Motors sau Walt Disney- au cerut Curţii Supreme să scrie negru pe alb că aceştia sunt apăraţi de acest dispozitiv.

În 2015, cea mai înaltă jurisdicţie din Statele Unite a extins dreptul la căsătorie la cupluri de persoane de acelaşi sex, însă apărători ai minorităţilor sexuale se temeau că cei doi judecători numiţi de către Donald Trump după instalarea sa la casa Albă au făcut Curtea mai consevatoare.

Cu toate acestea, unul dintre cei doi magistraţi- şi anume Neil Gorsuch- a redactat decizia majoritară.

Neil Gorsuch s-a alăturat astfel celor patru magistraţi progresişti şi preşedintelui Curţii Supreme John Roberts.

Citeste si: Anda Adam divorțează?! „Nu mi-e frică de divorț…”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si