Oficialii au raportat mai mult de 5.000 de noi cazuri de contaminare într-o singură zi.

Noul coronavirus a provocat 647 de decese suplimentare în 24 de ore, bilanţul pandemiei în Mexic ajungând la 20.394 de decese, a afirmat, într-o conferinţă de presă, directorul epidemiologilor, José Luis Alomia.

Într-o zi, 5.030 de noi cazuri de contaminare au fost înregistrate, totalul în ţară fiind de 170.485, a precizat Alomia.

Brazilia a depăşit pragul de un milion de contaminări

Brazilia a depăşit vineri pragul de un milion de contaminări confirmate din cauza coronavirusului, după un record de noi cazuri zilnice, a anunţat vineri Ministerul Sănătăţii, scrie AFP.

Citeste si: Numărul pacienţilor cu COVID-19, care ajung la Spitalul de Boli Infecţioase, este în creştere

Cea mai mare ţară din America Latină numără un total de 1.032.913 de cazuri de contaminare după un salt important de 54.771 de noi cazuri de infecţie într-o zi.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Numărul deceselor a ajuns la 48.954, după ce au fost înregistrate 1.206 de morţi suplimentare în 24 de ore. Cercetătorii afirmă că aceste date sunt mult subestimate.

coronavirus decese
coronavirus decese

SUA au raportat 705 decese în ultimele 24 de ore

Statele Unite au înregistrat 705 noi decese din cauza coronavirusului în 24 de ore, potrivit datelor de la Universitatea Johns Hopkins anunţate vineri, la ora 20.30,

informează AFP.

Este a noua zi consecutivă când bilanţul cotidian rămâne sub pragul de 1.000 de decese, chiar dacă Statele Unite rămân cea mai îndoliată ţară din cauza pandemiei, cu peste 119.000 de morţi în total şi 2,2 milioane de cazuri diagnosticate pe teritoriu.

Citeste si: Coronavirus- Bilanţ revizuit în creştere, în Spania

Ţara a cunoscut o revenire a coronavirusului în aproape 20 de state. Epidemia s-a deplasat de la New York şi nord-est spre sudul şi vestul ţării.

Statul Florida a înregistrat un nou record de cazuri de coronavirus vineri, cu aproape 3.822 de persoane infectate în 24 de ore, o cifră minimizată de guvernatorul său care asigură că mare parte dintre bolnavi sunt tineri asimptomatici.

Citeste si: OMS avertizează: „Lumea a intrat într-o fază nouă și periculoasă”

Temerile din cauza bolii se concentrează, de asemenea, în jurul manifestaţiilor antirasism care zguduie ţara de săptămâni şi reluarea mitingurilor de campanie a lui Donald Trump, unul dintre acestea fiind organizat sâmbătă, la Oklahoma.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si