Potrivit Inspectoratului Școlar Județean Iași, profesoara a fost confirmată cu coronavirus după ce a participat, luni, la supravegherea examenului de Bacalaureat, la Liceul Pedagogic din Iași.

„Luni dimineaţă, a trecut de filtrul epidemiologic, având temperatura sub 37,3 grade, a depus declaraţie pe proprie răspundere conform căreia în familie nu are pe nimeni bolnav şi nu a intrat în contact cu cineva confirmat. De altfel, s-a simţit bine pe toată perioada probei.

Luni, spre seară, a început să se simtă rău, marţi a fost la clinică pentru a fi testată. Rezultatul a fost pozitiv”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISJ Iaşi.

Citeste si: CCR a hotărât. Ce se întâmplă cu starea de alertă?

Direcţia de Sănătate Publică Iaşi a început o anchetă epidemiologică.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Un tânăr a ajuns la Spitalul „Bagdasar Arseni” complet paralizat din cauza unui virus misterios- antena3.ro

Citeste si: Mesajul Ucrainei pentru nord-coreenii trimiși să lupte de partea lui Putin. ”Mii de soldați ruși au luat decizia corectă”- wowbiz.ro

„Cadrul didactic şi profesorul cu care a supravegheat în aceeaşi sală nu au mai intrat în comisie. Ancheta epidemiologică făcută de DSP Iaşi a arătat faptul că regulile şi procedurile au fost respectate în acel centru de examen, motiv pentru care au continuat celelalte probe ale examenului de Bacalaureat”, a precizat Luciana Antoci, pentru Agerpres.

Creștere alarmantă a cazurilor de coronavirus

Până astăzi, 25 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 25.286 cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus).

Dintre persoanele confirmate pozitiv, 17.906 au fost declarate vindecate și externate. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 663.558 de teste. 

Citeste si: Creştere alarmantă a numărului de cazuri de coronavirus în România

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 460 noi cazuri de îmbolnăvire.

Până astăzi, 1.565 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În ultimele 24 de ore, în România, s-au efectuat 12.555 teste.

În intervalul 24.06.2020 (10:00) – 25.06.2020 (10:00) au fost înregistrate 10 decese (7 bărbați și 3 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Bacău, Botoșani, Brașov, Constanța, Ialomița, Iași, București și Sibiu.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si