Reabilitare inclusiv prin izolație termică

Nu sunt bani pentru demolarea casei vechi, bătrânești, și pentru construirea de la zero a unei case moderne, dar sunt bani pentru a îmbunătăți atât aspectul, cât și funcționalitatea casei vechi existente.

Pare că după două decenii de când avem și folosim termopan în România au toate casele așa ceva, însă sunt multe case vechi prin cartiere care au în continuare ferestre cu geamuri de sticlă și toc de lemn.

Prima măsură pentru a transforma locuința într-o casă nouă, modernă, de oraș, așa cum merită să fie considerată, este reabilitarea acestei clădiri, unde se începe cu reabilitarea termică, deci cu termopanele.

Tot de două decenii se pulverizează la noi și izolații cu spumă poliuretanică, la o anume temperatură și sub un unghi înclinat astfel încât în câteva secunde să se umfle și să acționeze cu eficiență destule zeci de ani.

A doua măsură necesară e izolarea pereților

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive- wowbiz.ro

O izolație bună aplicată pe pereți transformă casa dintr-una veche unde este cam frig iarna într-una în care sezonul rece trece pe lângă casă fără să mai intre, ca să nu cumva să deranjeze cuibul călduros.

Pe timpul verii, totul devine perfect dacă aerisirea se face pe răcoare, dimineața devreme și seara târziu, dacă ferestrele se acoperă cu draperii și dacă la nevoie se apelează și la aparatul de aer condiționat.

Izolațiile cu spumă poliuretanică sunt cele care pot fi aplicate foarte ușor peste tot, prin toate colțurile, golurile și crăpăturile, și izolează foarte bine pereții atât la exterior cât și la interior, datorită calităților sale.

Se urmărește și se obține astfel încetinirea schimbului de căldură și ca o consecință uniformizarea temperaturii și menținerea constantă a aceleiași temperaturi înăuntrul casei, spre beneficiul locuitorilor săi.

Așadar, un secret constă în a aplica izolație termică eficientă, pentru a veni în ajutorul ferestrelor din tâmplărie PVC și pentru a crea un climat interior demn de o locuință modernă, chiar dacă de fapt e o locuință veche.

Dacă tot te-ai apucat, rezolvă și alte aspecte

Citeste si: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul Melissei, fiica lui Alin Oprea, pentru tatăl ei. Larisa Oprea abia acum l-a făcut public printre lacrimi: "Dacă o data în viața ta spuneai adevărul..."- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Mai rămâne de rezolvat speța conductelor de distribuție a agentului termic, poate și caloriferele de fontă de schimbat cu radiatoarele de căldură. Și aceste țevi trebuie izolate cât mai bine.

După aceea, finisajul exterior, reamenajarea interioară – toate la timpul lor. Mai importante sunt eficientizarea energetică, ce aduce scăderi pe facturi, și obținerea confortului termic. Deci se poate!

De altfel, mulți oameni au procedat așa, fără să umbrească în vreun fel izul retro, fără să strice prea mult sau să repare prea mult pe urmă. Și fără să își golească buzunarele până la țesătură.

Casele noi fără izolație termică bună sunt la fel de neprimitoare ca cele vechi neizolate bine. Casele vechi au camere mai mici și poate și plafonul mai coborât, așa că izolația devine floare la ureche.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si