Alimentele foarte reci consumate în perioadele caniculare pot avea un efect nociv, întrucât determină contracţia vaselor de sânge. Nu doar că vă va fi foarte cald dar chiar puteţi suferi un infarct sau un atac cerebral.

Citeste si: Doliu în lumea filmului. Renumitul actor de comedie a pierdut lupta cu viața

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Ce făcuse șoferul strivit de tramvai în București chiar înainte de tragicul accident. ANIMAȚIE GRAFICĂ cu momentul impactului- wowbiz.ro

Profesorul Peter McNaughon, de la Universitate Cambridge, desfiinţează mitul băuturilor reci pe caniculă. Acesta spune că: consumând băuturi calde sau fierbinţi, nu faceţi decât să creşteţi temperatura corpului. Nervii care se regăsesc în cavitatea bucală şi sistemul digestiv vor stimula creierul să producă mai multă transpiraţie, care prin evaporare, va produce răcorirea corpului. “Apa se evaporă foarte repede de pe piele, iar atunci corpul se răceşte”, a declarat McNaughon, potrivit doctorulzilei.ro.

Citeste si: Reţea de proxenetism şi trafic de persoane din Hunedoara, destructurată de poliţiştii şi procurorii DIICOT Timişoara

Deşi oamenii se simt şi mai înfierbântaţi în momentul în care consumă băuturi sau alimente calde, “în momentul în care încep să transpire, vor începe să se simtă răcoriţi”, adaugă şi dr.

Cristopher Gordon, expert în “termoreglare umană” la Universitatea din Sydeny. Transpiraţia este un proces vital pentru organism. În cazul în care acesta nu ar avea loc, în medii cu temperaturi foarte ridicate, atunci temperatura corpului ar creşte periculos de mult, provocând atac cerebral şi deces.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si