Peste 1,3 milioane de locuitori ai insulei japoneze Kyushu au primit ordin de evacuare pe fondul ploilor torenţiale înregistrate marţi, în timp ce numărul deceselor provocate de aceste intemperii pe insulă a crescut la 50. Sute de case au fost distruse sau făcute de nelocuit pe măsură ce râurile s-au transformat în torente ucigașe. Autoritățile sanitare din Japonia au anunțat că sunt îngrijorate cu privire la transmiterea noului coronavirus în condițiile în care supraviețuitorii sunt obligați să stea în spații comune.

Citeste si: VIDEO| Inundațiile au făcut prăpăd în România. Cod roșu în vigoare marți, urmează alte vijelii

„Testăm oamenii pentru temperatură lor la sosirea lor, le cerem să se spele pe mâini frecvent și le spunem să păstreze distanța față de alte persoane, dar nu este întotdeauna posibil”, a spus un oficial japonez. Experții sanitari spun că autoritățile locale trebuie să se asigure că există măsuri de precauție pentru a opri cazurile de răspândire a coronavirusului în rândul oamenilor- mulți dintre sinistrați sunt în vârstă și sunt nevoiți să trăiască în imediata apropiere a altora. 

Alertă cod roșu în Japonia

Două centre de evacuare temporară din oraş, în care fuseseră găzduite circa 200 de persoane, au fost inundate, a precizat Kyodo. Agenţia de Meteorologie din Japonia a emis o alertă de ploi abundente vizând prefecturile Saga, Nagasaki şi Fukuoka de pe insula Kyushu luni şi a solicitat rezidenţilor să fie în "alertă maximă".

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Agenţia a ridicat avertismentul cu puţin înainte de prânz marţi, însă a avertizat cu privire la producerea de inundaţii, alunecări teren şi ieşirea din matcă a râurilor în mai multe părţi din Japonia.

Se preconizează că un front ploios sezonier va continua să aducă precipitaţii abundente asupra insulei Kyushu şi a altor părţi ale ţării şi marţi, inclusiv în zonele afectate de inundaţii din prefectura Kumamoto (Kyushu), potrivit Agerpres. În total, 565 de şcoli au fost închise temporar marţi în nouă prefecturi japoneze, printre care şi Hiroshima şi Shizuoka.

Citeste si: Alexandru Rafila trage un semnal de alarmă pentru românii care merg în vacanță: "Dacă mergi la club, se ia"

Alunecările de teren şi inundaţiile cauzate de ploile abundente au afectat mai multe zone rurale din Kumamoto în weekend. Patruzeci şi nouă de persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte 11 sunt date dispărute, au declarat oficialii locali. Condiţiile meteorologice nefavorabile au împiedicat operaţiunile de căutare şi salvare.  


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si