UPDATE Un nou record de infectări cu coronavirus a fost înregistrat sâmbătă în România, după ce autoritățile au anunțat 889 de cazuri în ultimele 24 de ore din 18.732 de teste procesate.  Premierul Ludovic Orban afirmă că Guvernul nu doreşte să mai impună nicio restricţie în contextul pandemiei, nicio măsură cu efect negativ asupra economiei, dar acest lucru "depinde de respectarea regulilor".

Citeste si: Apar emoticoanele cu măști! Cine le lansează și când vor fi disponibile

Premierul Ludovic Orban a declarat, sâmbătă, că nu a văzut încă ''impactul tergiversării'' adoptării legii privind carantinarea şi izolarea şi a anunţat că se va întâlni cu autorităţile abilitate să aplice actul normativ promulgat de preşedinte. De la intrarea într-un vid legislativ și până la momentul promulgării legii, peste 800 de pacienți confirmați cu COVID-19 s-au externat la cerere.  

Citeste si: Klaus Iohannis a promulgat legea izolării și carantinei. Ce ești obligat să faci de azi. Atenție la amenzi!

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Fiica milionarului Ioan Crișan, reținută pentru uciderea lui. Anchetatorii au aflat de ce Laura Crișan a comandat asasinarea acestuia- antena3.ro

Citeste si: Mesajul Ucrainei pentru nord-coreenii trimiși să lupte de partea lui Putin. ”Mii de soldați ruși au luat decizia corectă”- wowbiz.ro

"Încă n-am văzut impactul tergiversării adoptării unei legi, în urma deciziei Curţii Constituţionale.

Să nu uităm că nu am avut nicio posibilitate de a împiedica persoanele bolnave să iasă din spital, nu am avut nicio posibilitate de a dispune izolarea la domiciliu a persoanelor bolnave sau a persoanelor care au intrat în contact cu persoane bolnave, că n-am avut nicio posibilitate legală de a dispune carantinarea sau o serie de alte măsuri", a afirmat premierul, aflat într-o vizită în judeţul Călăraşi.

Citeste si: Avertizare meteo de ultima oră. Cod portocaliu de ploi și vijelii, până duminică seara

El a comentat și procesul adoptării acestei legi, în Parlament. "N-am înţeles, în Camera Deputaţilor s-a adoptat legea fără probleme, după care, în Senat, legea adoptată inclusiv de PSD n-a mai fost bună pentru senatorii tot PSD(...) Important este că s-a adoptat legea şi această lege ne permite să dispunem măsuri", a spus premierul Ludovic Orban.

Citeste si: Sportivă româncă paralimpică, umilită în Italia. „Handicapato, marş în ţara ta!“ 

Ludovic Orban a afirmat că autorităţile vor fi pregătite să ia "toate măsurile" prevăzute de lege. Astfel, a anunţat că luni va avea, în acest sens, o şedinţă la Ministerul Sănătăţii şi o "reuniune a tuturor instituţiilor centrale care au atribuţii în baza legii". Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, sâmbătă, Legea privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătăţii publice în situaţii de risc epidemiologic şi biologic. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si