Mesaje, felicitări și urări de Sfântul Ilie. Sfântul Ilie este pomenit în data de 20 iulie în fiecare an. El este celebrat ca fiind un mare făcător de minuni și aducător de ploi în vreme secetoasă. Sfântul și marele proroc Ilie, a primit de la Dumnezeu darul de a deschide și închide Cerurile. Potrivit statisticilor oficiale, peste 150.000 de români își sărbătoresc onomastica în 20 iulie, de Sfântul Prooroc Ilie. 

Citeste si: Minunea Sfântului Nicolae într-un oraș din Rusia. Comuniștii au încercat să ascundă toate urmele

Mesaje, felicitări și urări de Sfântul Ilie. În tradiția populară se spune că în această zi, Sfântul Ilie iese la plimbare pe cer într-un car de foc, tras de doi sau patru cai albi înaripați, cu biciul în mână și trimite pe pământ tunete, fulgere, trăsnete, vânt puternic, ploi abundente și grindină. Când fulgeră în cer, Sfântul Ilie da cu sabia, iar când tună, atunci Palie, vizitiul lui, arde cu tunul.

Citeste si: Rugăciunea către Sf Ilie pentru alungarea relelor și bolilor

Sfântul Ilie, cinstit și în islam și în iudaism

Mesaje, felicitări și urări de Sfântul Ilie. Sfântul Prooroc Ilie este una din cele mai interesante şi complexe figuri de sfinţi, putând fi considerat un sfânt ecumenic, deoarece este cinstit nu numai în creştinism, ci şi în iudaism şi chiar în tradiţia islamică.

Citeste si: O maşină s-a prăbuşit 55 de metri pe Transfăgărăşan. Un om a murit

Sfântul Prooroc a fost fiul lui Sovac, un preot al Legii Vechi, care locuia în cetatea Tesve din Galaad (Israel). De la această cetate provine numele de Tesviteanul al proorocului. Potrivit tradiţiei, Sovac a văzut, la naşterea lui Ilie, oameni îmbrăcaţi în veşminte albe care îl înveleau pe fiul său în haine de foc şi îi dădeau să mănânce o flacără.

Preoţii templului din Ierusalim au interpretat vedenia considerând că Ilie a fost ales de Dumnezeu pentru slujirea profetică.

Ce nume se sărbătoresc de Sfântul Ilie 

Nu doar cei care poartă numele Ilie primesc mesaje, felicitări și urări de Sfântul Ilie, ci și sunt și alte nume derivate, printre care Ilinca sau Eliade.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Tradiția de Sfântul Ilie pe care nu trebuie să o ignori. Ce să nu faci în această zi

Majoritatea românilor care îşi sărbătoresc onomastica luni poartă numele de Ilie, dar sunt și derivate de la numele Ilie -3.304 – Iliuţă, iar 2.187- Lică. De asemenea, alte 275 de persoane se numesc Eliade, 84 – Ilieş, 15 – Iliuş, iar una – Iliev.

Dintre femeile care îşi sărbătoresc onomastica de Sfântul Ilie, 14.750 se numesc Ilinca, 839 – Eliana, iar 96 – Ilia.

Mesaje, felicitări și urări de Sfântul Ilie. Cele mai frumoase mesaje 

- La Mulţi Ani cu ocazia Sfântului Ilie şi să-ţi fie viața plină de minuni!
- Îţi urez La multi ani, pentru că porţi acest nume şi fie ca Sfântul Ilie pe care îl

reprezinţi, să-şi coboare ochii asupra ta şi să îţi dăruiască fericirea dorită şi liniştea interioară.
- Felicitări cu ocazia acestei zile. Îţi urez să fii mereu sănătos, energic şi plin de bucurie. La mulţi ani!
- La mulţi ani! Sfântul Ilie să te călăuzească mereu!
- Se sărbătoreşte cel mai mare făcător de minuni şi aducător de ploi în vreme de secetă. Îţi doresc să învingi orice furtună şi să ai un cer senin!
- Îţi doresc că toate lucrurile bune şi frumoase să te copleşeaşcă şi să strălucească în calea ta către fericire. La mulţi ani!
- De ziua numelui tău, îţi doresc să-ţi fie bine, să ai noroc, fericire şi sanatate şi să ţi se îndeplineasca toate dorinţele. La mulţi ani, Ilie!
- Azi, de ziua numelui, îţi urez şi eu să fii iubit şi să ai parte de tot ce îţi doreşti. La mulţi ani!
- Cu ocazia zilei de nume, îţi doresc un munte de sănătate, o mare de iubire şi un ocean de fericire!
- La Mulţi Ani, Iliuta! Sper sa se sparga conducta fericirii pe strada vieții tale.

- Dragă Ilie, de ziua numelui tău îţi dorim un sincer "LA MULŢI ANI" să ai parte de mulţi bani, sănătate şi voie bună!
- Fie ca această zi să-şi deschidă poarta unui viitor plin de succese şi realizări. Sfântul ILIE al cărui nume îl porţi să te ocrotească şi să te călăuzească mereu. La Mulţi Ani!

La mulţi ani şi la mulţi bani, Ilie,
Norocul să îţi fie-n viaţa tot mereu făclie

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

***

La mulţi ani cu sănătate,
Să-ţi dea viaţa tot ce doreşti,
Zile senine şi fericire,
Dragă Ilie, să ne trăieşti!

***

A vieţii minunată drumeţie,
Să-ţi scoată numai baftă-n drum, Ilie,
Spre năzuinţa ta să te avânţi cu semeţie.
Mulţi ani cu sănătate, bucurie!


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si