43,4% din totalul cazurilor de îmbolnăvire cu coronavirus s-au înregistrat, în săptămâna 13- 19 iulie, în Bucureşti şi în judeţele Argeş, Braşov, Galaţi şi Prahova, conform datelor publicate de Institutul Naţional de Sănătate Publică.

Judeţele cu cele mai multe decese cauzate de COVID-19

Raportul săptămânal de supraveghere realizat pe baza datelor raportate până pe 19 iulie arată că 42,6% din totalul deceselor cauzate de COVID-19 au fost înregistrate în Argeş, Prahova, Bucureşti, Galaţi şi Timiş.

În judeţele Argeş, Braşov, Dâmboviţa şi Galaţi se raportează o rată de incidenţă cumulată peste 100/100.000 locuitori. De asemenea, în judeţele Buzău, Gorj, Vrancea, Prahova, Ialomiţa, Mehedinţi, Olt şi Brăila şi în Bucureşti, rata este de peste 50/100.000 locuitori.

1 din 10 cazuri de coronavirus, la personal medical

Datele INSP mai arată că 1 din 10 cazuri a fost înregistrat la personal medical.

Potrivit sursei citate, 78,5% din totalul deceselor au fost la persoane peste 60 ani, iar 59%- la bărbaţi.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Institutul Naţional de Sănătate Publică mai arată că 94% dintre toţi cei decedaţi aveau cel puţin o comorbiditate asociată.

Judeţele cu cele mai multe cazuri de coronavirus
Judeţele cu cele mai multe cazuri de coronavirus

Citeste si: Ludovic Orban: “În total sunt 840 de locuri ATI în spitalele Covid. Trebuie să fim pregătiţi să creştem capacitatea"

Citeste si: Raed Arafat a anunțat cine va intra în carantină și izolare

Citeste si: Mărturia unei asistente medicale infectată cu coronavirus: ”Sunt la ATI Balș de zece zile. Este iadul aici...”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si