Liderul nord-coreean Kim Jong Un a convocat o reuniune de urgenţă. Decizia a fost luată după anunţarea primului caz cu suspiciune de COVID-19, a transmis duminică agenţia oficială de presă din Coreea de Nord, KCNA, citat de CNN.

KCNA a precizat că persoana infectată a intrat ilegal în Coreea de Nord, prin Kaesong City, pe data de 19 iulie, după ce dezertase în Coreea de Sud cu trei ani în urmă.

Citeste si: Liderul nord-coreean Kim Jong Un susţine că lupta contra Covid-19 a fost un "succes strălucit"

Pacientul a fost testat şi plasat în carantină, alături de toţi cei cu care s-a aflat în contact recent.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Kim Jong Un a instituit măsuri de izolare pentru regiunile din jurul Kaesong şi a declarat stare de urgenţă ”într-o zonă relevantă”.

Comisia Militară Centrală va ancheta unitatea responsabilă de intrarea ilegală a pacientului şi ”va administra o pedeapsă severă”. a subliniat KCNA.

coronavirus Coreea de Nord
coronavirus Coreea de Nord

Peste 16 milioane de cazuri de contaminări la nivel mondial

Peste 16 milioane de cazuri de contaminare cu coronavirus au fost înregistrate oficial în ultimele 24 de ore la nivel mondial, între care mai mult de jumătate în SUA, în America Latină şi

în Caraibe.

Citeste si: Coreea de Nord, decizie surprinzătoare

Ritmul de propagare a pandemiei continuă să se accelereze în lume, cu peste 5 milioane de noi cazuri detectate de la 1 iulie, adică mai mult de o treime dintre cazurile de COVID-19 declarate de la începutul pandemiei.

Citeste si: Kim Jong-Un a fost condamnat! Situație fără precedent în Coreea

Numărul de contaminări raportat nu reflectă decât o parte din numărul real al cazurilor, numeroase ţări neutilizând teste decât pentru monitorizare şi nedispunând de resurse suficiente pentru a efectua campanii extinse de depistare a acestora.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si