Este dificil când cineva moare, indiferent de vârsta persoanei în cauză, iar lucrurile se complică dacă evenimentul a avut loc pe teritoriul unei alte țări. Însă chiar și în această situație, nu este imposibil să-i aduci acasă pe cei dragi, iar primii care pot da o mână de ajutor în cazul unei astfel de neplăceri sunt specialiștii agențiilor de pompe funebre care oferă servicii de repatriere decedați.

Ce se întâmplă atunci când un cetățean român moare în străinătate?

Există români răspândiți în toate colțurile lumii și din acest motiv, moartea în străinătate nu este un eveniment atât de rar pe cât ne-am aștepta. Conform statisticilor, an de an, aproximativ 2500 de cetățeni români mor în alte țări, iar timpul în care trebuie întocmite toate documentele necesare de la survenirea decesului este foarte scurt.

Într-o astfel de situație, cel mai important lucru pe care trebuie să-l facă familia persoanei decedate este să rămână calmă și să apeleze la o agenție de pompe funebre cu experiență în repatrierea celor morți departe de casă. www.funerare-ieftine.ro de exemplu, oferă astfel de servicii, la prețuri convenabile, pentru diferite țări din Europa precum Germania, Italia, Marea Britanie sau Olanda, dar și pentru Statele Unite ale Americii.

Pentru repatrierea persoanei decedate, prezența unui membru al familiei nu este absolut necesară. Toate demersurile pot fi făcute prin intermediul unei agenții de pompe funebre, iar sfatul specialiștilor este să se apeleze întotdeauna la agenții din România care dispun de mijloace de transport internațional deoarece tariful per total va fi mult mai ieftin.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

În ceea ce privește legislația, trebuie să ținem cont că fiecare țară are propriile reguli care trebuie respectate pentru aducerea trupului neînsuflețit înapoi în țara din care provine. După deces, evenimentul trebuie înregistrat cât mai repede la autoritățile locale din țara în care avut loc. De asemenea, se ia legătura și cu Ambasada sau Consulatul României din teritoriul respectiv pentru a se elibera un certificat de deces românesc precum și un pașaport mortuar.

Cum se transportă trupurile celor decedați în străinătate înapoi în România?

Așa cum am menționat și în rândurile de mai sus, pentru transportul trupurilor neînsuflețite înapoi în România trebuie respectate mai întâi legile din țara în care a avut loc decesul, mai ales normele poliției portuare. Ca regulă generală, trebuie ținut cont de faptul că nu pot fi folosite orice fel de sicrie, ci doar sicrie din lemn și zinc care sunt acceptate prin lege pentru transportul celor decedați.

Trupurile neînsuflețite nu pot fi transportate decât cu ajutorul unor autoturisme omologate sau pe cale aeriană. Astfel, este foarte dificil de întocmit o cotație corectă pentru un caz imaginar, dacă nu avem la dispoziție toate datele problemei.

La costul repatrierii celor decedați se adaugă prețul benzinei pentru numărul de kilometri parcurși de către specialiștii agenției de pompe funebre, prețul îmbălsămării trupului, operație care obligatoriu are loc în țara în care a survenit decesul, prețul pentru sicriul special de transport în care la final decedatul va fi și incinerat sau îngropat, precum și prețul pentru eliberarea tuturor documentelor de deces necesare repatrierii.

Ce se întâmplă în cazul în care o persoană își pierde viața în timpul unui sejur în străinătate?

În mare, în cazul în care o persoană moare în timpul unei vacanțe, procedurile de repatriere nu diferă cu mult de situația în care ea locuia deja acolo. Și în acest scenariu este necesar transportul trupului la cea mai apropiată morgă și efectuarea operației de îmbălsămare. Ceea ce diferă însă pentru familie este faptul că o parte din costuri sau chiar toate pot fi acoperite de firma de asigurări la care persoana respectivă a plătit o poliță de asigurare pentru călătorie, dacă decesul este inclus și el în poliță.

Astfel, deși în situații excepționale ca aceasta latura financiară contează cel mai puțin pentru familie, putem spune că avem de-a face cu un caz ceva mai simplu din punct de vedere al efortului pe care familia trebuie să-l depună.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Advertorial susținut de Oblyo Digital Agency


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si