Ansamblul Stonehenge- piesa care lipsea din puzzle 

Originea pietrelor gigant de la Stonehenge a fost descoperită cu ajutorul unei piese lipsă din situl istoric, care a fost returnată după 60 de ani, relatează BBC. Un test făcut pe fragmentul de un metru s-a potrivit unui studiu geochimic al megaliţilor.

Arheologii au identificat sursa pietrelor ca fiind la 25 de kilometri nord de sit, în apropiere de Marlborough.

Susan Greaney de la English Heritage a spus că descoperirea este „o adevărată încântare”. Returnarea fragmentului, care a fost luat în timpul unor săpături arheologice în 1958, a permis arheologilor să-i analizeze compoziţia chimică

Citeste si: Răsturnare de situație la guvern. Anunțul făcut de Raed Arafat

Nimeni nu ştia unde se află până ce Robert Phillips, în vârstă de 89 de ani, care a fost implicat în lucrările de atunci, a decis să returneze o parte din el anul trecut. Profesorul David Nash de la Brighton University, care a condus studiul, a declarat: „A fost foarte interesant să folosim ştiinţa secolului 21 pentru a înţelege trecutul neolitic şi, în sfârşit, să răspundem unei întrebări pe seama căreia arheologii dezbat de secole”.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Citeste si: Postul Sfintei Marii 2020: Calendar ortodox august 2020

Mister rezolvat, parțial 

Megaliţii cu înălţime de şapte metri, care cântăresc aproximativ 20 de tone, formează potcoava centrală a Stonehenge. Pietrele albastre, mai mici, au fost identificate ca provenind din Preseli Hills (Ţara Galilor), dar blocurile din gresie au fost imposibil de identificat până acum.

Stonehenge a fost subiectul multor teorii cu privire la originea sa, variind de la arheologie la explicații din mitologie sau paranormale. Mulți istorici au fost influențați în explicațiile lor de poveștile populare supranaturale. Unele legende susțin ca Merlin a pus un uriaș să construiască structura de piatră pentru el sau că le-a transportat printr-o magie de la Muntele Killaraus în Irlanda.

Citeste si: Urmează cea mai călduroasă zi din an: 39 de grade la umbră!

De-a lungul secolului XX, Stonehenge a început să fie utilizat ca un loc de semnificație religioasă, de această dată de către adepții New Age și ai cultelor neopăgâne.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si