Trei regiuni, Aragon, Madrid și Catalonia, au înregistrat mai mult de jumătate dintre cazurile de îmbolnăvire de joi.

„Continuă transmiterea comunitară, care în unele locuri depăşeşte aşteptările”, mai ales ales în acele trei regiuni, a semnalat la o conferinţă de presă directorul Centrului de Alerte şi Urgenţe Sanitare, epidemiologul Fernando Simon. Acesta a subliniat însă că deocamdată nu există o presiune asupra sistemului sanitar, întrucât 60% dintre noile persoane testate pozitiv sunt asimptomatice şi în general sunt tineri, potrivit Agerpres.

Citeste si: Încă un stat din Europa înterzice accesul românilor. Este valabilă de pe 1 august

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: În timp ce se tatua pe spate, un bărbat a făcut atac de cord și a murit- antena3.ro

Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro

El a mai declarat că sunt detectate mai multe cazuri, dar „cu risc mai mic” de a prezenta complicații.

Rata deceselor a scăzut semnificativ

În ultimele șapte zile, Spania a înregistrat 10 decese, dintre care două în ultimele 24 de ore. Bilanțul deceselor a scăzut semnificativ în comparație cu decesele din ultimele luni, în total ajungând la 28.443, potrivit datelor oferite de autorități.

O investigație făcută publică duminică de cotidianul El Pais a arătat că rata deceselor în Spania ar putea fi cu 60% mai mare decât bilanțul oficial.

Rata mortalității a crescut cu 50% în Europa

Conform datelor Institutul Naţional francez de Statistică şi Studii Economice (INSEE), epidemia de coronavirus a atins, la nivel european, un vârf al ”supramortalităţii” de 50% de decese.

Spania, Belgia şi Italia au fost cele mai afectate ţări din întreaga Europă.

Citeste si: "Al doilea val al pandemiei de coronavirus mătură deja Europa", spune ministrul Sănătății din Marea Britanie

Aşadar, în acest an, mortalitatea a crescut în perioada menţionată, deşi în anii precedenţi avea tendinţa să scadă în martie, după episoade de gripă sezonieră. Creşteri s-au raportat în toate statele europene.

În perioada 30 martie- 6 aprilie, s-au înregistrat cu 50% decese în plus în  Europa, faţă de o medie a numărului de decese din aceeaşi săptămână din perioada 2016-2019.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si